X

Чоловік не хоче бавитися з дитиною, хоча до появи Нелі на світ, він просто був на сьомому небі від щастя

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ми одружилися, бо були шалено закохані, дві СашАні, як нас називали, бо він Олександр, а я Аня, а разом ми були просто нерозлучні! Він в гори – і я за ним, він на футбол – я теж, я в театр – він зі мною. У нас було купа спільних тем, інтересів, ми закінчували фрази один за одним. Читали одні і ті ж книги та були підписані на одних і тих самих блогерів. Ідилія.

Коли ми дізналися, що буде донечка, то Саша був просто щасливий, він мріяв про донечку – чудо в рожевих платтячках. Я не чула аби він нарікав, що йому важко піти в магазин за соком чи не має часу піти зі мною до лікаря – все було просто ідеально. Навпаки, Саша слідкував аби я правильно харчувалася, не перевтомлювалася, слідкував за вагою та наполягав на партнерських пологах.

Проте, як тільки ми приїхали додому, то він потримав трохи Нелю на руках і відразу мені віддав, бо вона заплакала.

Далі він не брав її на руки, бо «вона надто маленька і крихітна», далі, бо вона «не тримає голову», далі «дуже вертка і на руках неможливо втримати» і так далі…

Дитина ночами плакала, я була виснажена, бо нам ніхто не допомагав з малечею. Далі Саша перекочував на диван і йому було добре, а я зі щасливої жінки перетворилася на якусь панду з чорними колами під очима та просто вселенською втомою.

Коли Нелі виповнилося три роки, ми віддали її в садок. Стало трохи легше, проте чоловік і далі не розуміє, як себе вести з дівчинкою, він не читає їй казок, не гуляє, не розпитує. Прийде, спитає «як справи» і носом в телефон. Тепер знаєте, яка у нього відмазка?

– Це дівчинка, я не можу знайти з нею спільної мови. От якби був хлопчик – я б його точно бавив. Так, що ти виховуй Нелю, а буде хлопчик, я вже точно буду з ним бавитися.

Тепер всі від нас просто вимагають ще однієї дитини, бо «ми молоді», а я не хочу про таке й думати, бо знаю, що знову опинюся сам на сам, але вже з двома дітьми.

Чи варто записати Сашу на якісь курси по батьківству? Я розумію, що тато не замінить маму, але ж просто якісь елементарні речі мають бути? Я не розумію, чому він просто ігнорує свою дитину і ставиться до неї не як до маленької людини, а як до ляльки, яку посунув і вона має з тим змиритися. Особливо неприємно, коли я бачу, як інші чоловіки ставляться до своїх дітей – носять на руках, гуляють за руку, роблять разом пасочки…

Фото Ярослава Романюка.

K Nataliya:
Related Post