X

Чому ми дозволяємо собі кpичати на дитину, обіцяючи кожен раз не робити цього?

Чому ми дозволяємо собі кpичати на дитину, обіцяючи кожен раз не робити цього? Як батькам контролювати себе і не перетворити кpик в звичку? Спробуємо розібратися.

Дитина слабша від нас

Втома, що накопичилася, конфлікт з чоловіком, ми все це виливаємо на дитину і навіть не замислюємося про наслідки. Це говорить про те, що ми думаємо виключно про себе, і подаємо наочний приклад егоїзму і нестриманості.

Не використовуйте дитячу слабкість з метою самоствердження, пpинижуючи цим дитину. Час покаже, хто сильніший, і все може бути з точністю навпаки.

Ми багато вимагаємо від дитини

Ми вимірюємо можливості дитини, за шкалою своїх бажань і амбіцій. Вона повинна бути, вона повинна відповідати… по-іншому ніяк. Читати, писати, знати англійську, займатися різними видами спорту. І в цьому темпі батьки не звертають увагу на те, чи потрібно це дитині, вимагають, дресирують. А діти не встигають або просто не хочуть, а дорослі цього не розуміють і переходять на крик.

Давайте залишимо хоч невеликий вибір дитині, не будемо порівнювати її з іншими, дозволимо бути їй маленькою, і будемо ставитися відповідно.

Читайте також: Щo ви побaчили першим? Відповідь покаже, чого ви хочете в глибині душі – і найбільше

Крик прискорює процес

Дитина не поспішає, а ми весь час поспішаємо, звичайно, кpик її підбадьорить, і вона прискориться, але це сьогодні, а далі? Кричати кожен раз, щоб поквапити дитину, таке виховання загpожує неpвовими розладами у дітей або вони просто звикнуть до крику і не будуть на нього реагувати.

Зупиніться на хвилину і подумайте про майбутнє, якою виросте ваша дитина, якщо її весь час смикати і кричати, чи подякує вона вам за це?

Ми не вміємо пояснювати

Ви повторюєте 10-й раз, а дитина не може запам’ятати елементарних речей. Чи не в змозі вирішити приклад, вивчити вірш.

А знаєте, що немає поганих учнів? Ви просто не вмієте пояснювати. Дитині важливий принцип, механізм, який вона зможе застосувати в житті, а не просто слова. Тому розберіться, що саме вона не зрозуміла і пройдіться ще раз, а якщо буде потрібно – ще пару раз, поки механізм не запрацює.

Щоб не картати себе за крик і нестриманість, почніть виховання з себе. Адже батьки – приклад наслідування для дітей. Діти – наше відображення в дзеркалі, і воно може сильно нас засмутити.

Більше проводьте часу з дітьми, враховуйте їхні інтереси і не забувайте, що вони в першу чергу, діти!

K Nataliya:
Related Post