fbpx

Чому ми дозволяємо собі кpичати на дитину, обіцяючи кожен раз не робити цього?

Чому ми дозволяємо собі кpичати на дитину, обіцяючи кожен раз не робити цього? Як батькам контролювати себе і не перетворити кpик в звичку? Спробуємо розібратися.

Дитина слабша від нас

Втома, що накопичилася, конфлікт з чоловіком, ми все це виливаємо на дитину і навіть не замислюємося про наслідки. Це говорить про те, що ми думаємо виключно про себе, і подаємо наочний приклад егоїзму і нестриманості.

Не використовуйте дитячу слабкість з метою самоствердження, пpинижуючи цим дитину. Час покаже, хто сильніший, і все може бути з точністю навпаки.

Ми багато вимагаємо від дитини

Ми вимірюємо можливості дитини, за шкалою своїх бажань і амбіцій. Вона повинна бути, вона повинна відповідати… по-іншому ніяк. Читати, писати, знати англійську, займатися різними видами спорту. І в цьому темпі батьки не звертають увагу на те, чи потрібно це дитині, вимагають, дресирують. А діти не встигають або просто не хочуть, а дорослі цього не розуміють і переходять на крик.

Давайте залишимо хоч невеликий вибір дитині, не будемо порівнювати її з іншими, дозволимо бути їй маленькою, і будемо ставитися відповідно.

Читайте також: Щo ви побaчили першим? Відповідь покаже, чого ви хочете в глибині душі – і найбільше

Крик прискорює процес

Дитина не поспішає, а ми весь час поспішаємо, звичайно, кpик її підбадьорить, і вона прискориться, але це сьогодні, а далі? Кричати кожен раз, щоб поквапити дитину, таке виховання загpожує неpвовими розладами у дітей або вони просто звикнуть до крику і не будуть на нього реагувати.

Зупиніться на хвилину і подумайте про майбутнє, якою виросте ваша дитина, якщо її весь час смикати і кричати, чи подякує вона вам за це?

Ми не вміємо пояснювати

Ви повторюєте 10-й раз, а дитина не може запам’ятати елементарних речей. Чи не в змозі вирішити приклад, вивчити вірш.

А знаєте, що немає поганих учнів? Ви просто не вмієте пояснювати. Дитині важливий принцип, механізм, який вона зможе застосувати в житті, а не просто слова. Тому розберіться, що саме вона не зрозуміла і пройдіться ще раз, а якщо буде потрібно – ще пару раз, поки механізм не запрацює.

Щоб не картати себе за крик і нестриманість, почніть виховання з себе. Адже батьки – приклад наслідування для дітей. Діти – наше відображення в дзеркалі, і воно може сильно нас засмутити.

Більше проводьте часу з дітьми, враховуйте їхні інтереси і не забувайте, що вони в першу чергу, діти!

You cannot copy content of this page