fbpx

Чому ми повинні наглядати за їхніми батьками, я їх взагалі ніколи не бачила. Що за звичка, перекладати свої обов’язки на інших людей

На сімейному застіллі, розговорилася з далекою родичкою чоловіка про дачу. Пообіцяла дати їй саджанці полуниці, суниці, аґрусу. Розповіла, де ділянка, запросила в гості. Приїхала вона з чоловіком, їм дуже у нас сподобалося. Ліс в кроці від дачі, сусіди в основному молоді люди. Нема вічно не задоволених багаттям, музикою і танцями літніх людей.

Посиділи. М’ясо на мангалі приготували. З сусіднього будинку прийшла в гості молода пара з кумами. Увімкнули музику, влаштували танці. Весело, шумно, молодіжно. Вранці родичка, нахвалювала наш дім, сусідів. Каже: «У вас тут, як у раю. Що хочеш, те й роби. Пісні співай, музику включай, шашлик смаж. І навіть ніхто не скаржиться, голові на шум і багаття». Виявляється в їх дачному товаристві, здебільшого проживають люди похилого віку, які потребують дотримання закону про тишу і дуже пильно ставляться вогню і шашликів. Природно їх це дратує. Відпочити нормально не можуть. Навіть друзів не запрошують.

Чоловік, видно перейнявся їхнім важким дачним життям. Запропонував купити ділянку по-сусідству. Пішли, подивилися. Ділянка їм сподобалася. Чоловік пообіцяв, через голову, знайти власника. Через кілька днів дзвонить родич, щоб запитати номер власника. Розговорилися. Виявляється, вони хочуть побудувати дачу не собі, а своїм не молодим батькам, які, як виявилося, живуть недалеко від нашої квартири. А ми, перебуваючи по-сусідству і на дачі і в місті, будемо приглядати за ними, возити на фазенду і назад. У мене дар мови відібрало від почутого. Схитрувала, сказала, що ділянка не продається.

Ось я не розумію, родичі самі не розуміють, чи просто вважають нас за бовдурів. Побачили, як нам добре відпочивається і хочуть зіпсувати всі веселощі. Чому ми повинні наглядати за їхніми батьками, я їх взагалі ніколи не бачила. Що за звичка, перекладати свої обов’язки на інших людей.

Чоловікові вдалося знайти покупців на сусідську ділянку. Пристойні молоді люди. Родичі дізналися, що ділянка нещодавно продався. Образилися. Навіть в соцмережах видалили з друзів. Починаю сумніватися, чи правильно вчинили. Чи це була неправда на благо, щоб не порушувати звичний ритм нашого відпочинку.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page