fbpx

Чому ви продовжуєте зберігати яйця в холодильнику?

Якщо ви українець, чи мешканець іншої пострадянської держави, то напевно зберігайте яйця в холодильнику.

Але що, якщо ми скажемо, що в більшості інших країн так не роблять?

У більшості країн Європи яйця зберігають або прямо на прилавку при кімнатній температурі, або в кухні на столі.

Чому так? Європейські лікарі кажуть, що при різких перепадах температур (тобто коли ви виймаєте його з холодильника) оболонка яйця руйнується, що сприяє небезпечному накопиченню на ній шкідливих бактерій. А оскільки шкаралупа насправді напівпроникна (це вона тільки здається твердою і монолітною), ці бактерії можуть потрапити всередину.

Ідеальна температура для зберігання яєць – від 19 до 21 градусів за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку.

Чому ж ми продовжуємо класти їх в холодильник? Всьому виною – масова культура. Вона вселила нам, що так правильно. А все тому, що промислове виробництво продуктів харчування може перебувати за сотні кілометрів від магазинів, в яких продається його продукція.

Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7-10 днів, а в холодильнику – 30-45 днів.

Тобто один день зберігання яйця при кімнатній температурі дорівнює декільком дням в холодильнику.

Розумієте, так? Яйця, які ви купуєте в магазинах, можуть бути старше трьох тижнів!

Але якщо ви хочете отримати від яйця користь і захистити себе від шкідливих бактерій, зберігайте їх будинку просто на столі. І купуйте тільки най-най свіжі продукти!

Як переконатися, що ви робите правильний вибір, якщо у вас немає можливості купувати яйця на ринку? Вибирайте продукцію постачальника, який територіально знаходиться найближче до вашого магазину.

І ось ще що. Ніколи не мийте яйця!

Так ви тільки підвищуєте ризик контамінації бактерій – таких, як, наприклад, сальмонела. Ось чому в магазинах ЄС і виробникам категорично заборонено їх мити.

Справа в тому, що на поверхні шкаралупи яєць є спеціальний захисний шар, який береже плід від шкідливих бактерій. Якщо ви миєте яйця, то просто змиваєте і його!

І останнє. Утримайтеся від вживання в їжу сирих яєць, якщо точно не знаєте ні їх походження, ні дату, коли їх знесла курка.

You cannot copy content of this page