fbpx

Чотирнадцять рис, які відрізняють людей, вихованих сильними матерями

Найкращий прояв любові батька до дітей — його любов до матері…

Януш Леон Вишневський.

Що вам вдалося перейняти у своєї сильної матері?

У дитинстві ми важко усвідомлюємо, що у нас сильна мама. Всі цінності, які вона нам прищепила, ми здатні зрозуміти і оцінити, лише у зрілому віці.

Найголовнішим скарбом, який ми отримали від неї – це сила, якою вона володіє сама. Але є ряд цінностей які відрізняють з-поміж людей вихованців сильних матерів. Давайте подивимося, що вам вдалося перейняти?

1. Здатність самостійно вирішувати свої проблеми.

Коли Ви просите склянку води, мама перебиває: “А у тебе немає своїх ніг?”. Або коли ви просите сіль за столом: “У тебе немає своїх рук?”. Все дуже чітко: світ крутиться не навколо вас, і ніхто не зобов’язаний нічого робити за вас. Ви повинні навчитися робити все для себе.

2. З легкістю визнавати свої помилки, не зациклюючись на гордості.

Багато з нас заперечували, коли розбили вазу чи розлили напій на килим. А найчастіше звалювали все на молодших братів / сестер. Але сильні матері вчили нас визнавати провину і сміливо відповідати за свої вчинки. Людину, яку виховала сильна мати, легко впізнати саме по цій якості.

3. Відчувати себе особливим.

Сильні матері вміють щиро демонструвати свою любов і вчать дітей йти слідом за своєю мрією.

4. Мати чітку мету і прагнути втілити її в життя.

Сильні матері не просто вселяють відчуття особистісної цінності, але ще і вчать бути цілеспрямованими. Завдяки їм, у вас з’являються складні цілі і сила, яка веде вас до їх реалізації

5. Найнеобхідніа навичка – уміння говорити «ні».

Люди прагнуть заслужити любов і повагу. Тому часто бояться сказати «ні», і це одна з найголовніших проблем, але людина, вихована сильною матір’ю, не боятиметься цього.

6. Адекватна самооцінка і повага до себе.

Мама – це перша і можливо єдина людина, яка любитиме вас безумовно. Вона демонструє вам ту любов, на  яку заслуговуєте. Сильна мама навчить вас любити себе і почуватися в гармонії з собою, не погоджуватися на менше, ніж ви заслуговуєте.

7. Усвідомлення того, що ставити себе на початку списку пріоритетів – це не егоїзм.

Допомагати людям, бути щедрим – це, безумовно, хороші риси. Але бути надмірно щедрим, завжди віддавати не отримуючи нічого взамін? Згодом це погубить вас. Діти сильних матерів вміють управляти цим балансом – думати про себе, але не бути егоїстом.

8. Ваша цінність – це не тільки ваша зовнішність.

У сучасному світі зовнішня краса вважається головною складовою для успіху в суспільстві. Однак діти сильних матерів знають, що вони повинні любити особистість і характер. Вони не звертають уваги на зморшки, вагу або колір волосся.

9. Усвідомлення того, що іноді потрібно вміти відпускати.

Продовжувати стосунки, які гублять обох, працювати на роботі або просто дружити з людиною, яка приносить тільки неприємності. Все це обминає людей, яких виховала сильна мати. Вони знають, коли потрібно просто відпустити.

10. Не давати себе в образу.

Фахівці стверджують, що людей  з вашого кола спілкування можна навчити правильного ставлення до себе. Діти сильних матерів вчаться цьому з малих років. Вони ніколи не допустять приниження або образи в свою сторону.

11. Менше слів, більше діла.

«Хочете зрозуміти сутність людини? Дивіться на її вчинки, а не слова», – всім відома фраза. Цьому факту діти сильних матерів вчаться змалечку. Власна гідність стає головним помічником таких людей.

12. Виконувати свої обіцянки.

Виконувати свої обіцянки – одна з найкращих рис, яких може навчити матір. Це подарунок матері, яка виконала всі свої обіцянки, незважаючи на труднощі.

13. Уміння слухати.

Сильні мами завжди вміють слухати своїх дітей. Навіть якщо діти кажуть безглузді речі. Діти, яких завжди уважно слухали, знають цьому ціну і самі стають хорошими слухачами.

14. Прихильність до сім’ї.

Діти сильних матерів, які виросли у любові і повазі, не обділені увагою, скоріше за все продовжать цю традицію і навчать своїх дітей прихильності до рідних і близьких.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news суворо заборонений!

Підготувала – Каріна Добровольська.

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Intermarium.news.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page