fbpx

Чим удобрити кущі смородини, аби ягоди були солодкими. У мене кислий сорт, але кущі під які насипаю цей засіб мають солодші ягоди

Користуюсь одним простим способом аби збільшити вміст цукру в ягодах червоної, чорної та білої смородини будь-якого сорту, а заразом і збільшити врожайність.

За великим рахунком, смак смородини залежить від сорту, але це завжди ягоди з тим чи іншим ступенем кислоти.

Є обмежена кількість справді солодких сортів чорної смородини. Але є спосіб, що допомагає зробити ягоди солодшими.

Це – підживлення крохмалем, смородина надзвичайно чуйна на крохмаль. Причому звичайний порошковий крохмаль з магазину тут не підійде – ця форма майже не засвоюється смородиною.

Звісно, можна використовувати шкірки картоплі, але досвід показує. що та часто приростає, а виполювати з-під смородини картоплю задоволення сумнівне.

Для мене найкращим варіантом стало «хлібне» добрива.

Приготується воно в звичайнісінькій бочці для поливу, процес приготування йде сам, без нашої участі – потрібно лише налити в бочку деяку кількість води і протягом якогось періоду часу складати туди зелень кропиви, скибки і шматочки черствого хліба.

Переважати має хліб, пропорція приблизно така: 70% хліба та 30% зеленої маси. Туди ж можна складати і ті самі картопляні шкірки. Щоб прискорити процес і не було запаху, обв’яжіть діжку клейонкою, на зразок «кришки». Приблизно за три тижні буде готове чудове добриво, яким можна користуватися. Якщо потрібно – можна зробити ще порцію.

При такому добриві ягоди вийдуть більшими, ніж зазвичай і набагато солодшими, навіть у червоної смородини, не кажучи вже про чорну. Досить удобрити ягідні кущі 2-3 рази. Перший раз – коли зав’язі вже великі, вдруге – коли ягоди починають встигати, і втретє – незадовго до збирання.

До речі, «хлібне добриво» годиться не тільки для смородини, але й для підживлення овочів – воно збільшує врожайність. А також – для осіннього «заправлення» ґрунту – у цьому випадку просто розлийте вміст бочок рівномірно по всіх грядках.

14,06,2022

You cannot copy content of this page