fbpx

Чим відмити шви між плиткою: дешево, безпечно і не виходячи в магазин. Простий спосіб

Я дуже люблю, коли в будинку все сяє і блищить. До прибирання я, як будь-яка господиня, ставлюся нормально, але є речі, які мені робити абсолютно не подобається. Саме до цієї категорії і відноситься видалення забруднень з плитки.

Облицювання поверхні, будь то кераміка, мармур чи граніт не примхливі в експлуатації і не вимагають особливої ​​уваги. Але для бездоганної чистоти і глянцю доводиться докладати зусилля.

У моєму випадку нелюбов до чищення плитки викликана алергічною реакцією на багато миючих засобів.

Як очистити плитку і шви між нею

Для миття кахлю та швів між ним можна використовувати будь-які продукти вітчизняного та іноземного виробництва, які продаються в господарських магазинах. Але що робити, якщо такі засоби негативним чином впливають на шкіру рук і, як наслідок, погано діють на весь організм?

Природно, існують альтернативи покупним методам боротьби з брудом. Вони дешевші, безпечніші і дають хороші результати. Ми підготувала для тебе простий спосіб, як очистити будь-які забруднення на плитці без особливих зусиль.

Цей рецепт мені підказала моя бабуся. Створення засобу особливих витрат не вимагає, а по ефективності йому досі немає рівних!

Інгредієнти:

  • 5 л води;
  • 1/2 ст. харчової соди;
  • 1/3 ст. лимонного соку;
  • 1/4 ст. білого оцту.

Приготування і застосування:

  1. У ємність з водою додайте соду і розмішайте до повного розчинення.
  2. В отриману рідину налийте лимонний сік, а потім, добре все перемішавши, додайте в розчин оцет. 
  3. Після утворення піни перелийте засіб в пляшку з розпилювачем, щоб було зручніше.
  4. Для очищення, сприсніть засобом забруднені ділянки. Залиште їх вкритими рідиною на півгодини, а потім за допомогою щітки або губки протріть забруднені поверхні.
  5. Всі забруднення зникнуть безслідно, а плитка буде виглядати як нова! Також таким засобом можна мити підлогу.

Результат ви побачите відразу – ідеальна чистота гарантована!

Досвідчені господині знають: відмити кахель – половина успіху, головне – після обробки витерти плитку насухо. Тканина повинна вбирати вологу, не залишаючи слідів. Ідеальні в даному випадку мохер, мікрофібра або бамбукові рушники, які не залишають ні патьоків, ні розводів.

Роботи необхідно проводити в гумових рукавичках незалежно від обраного способу наведення чистоти. А також пам’ятайте: кахель починають мити знизу, а протирати – зверху.

Беріть рецепт на озброєння та діліться з друзями!

You cannot copy content of this page