X

Два місяці тому в нашій сім’ї сталася знаменна подія – народився наш перший онук. Нашому щастю немає меж. Цей малюк дуже довгоочікуваний. Але мене дуже турбує поведінка невістки по відношенню до дитини. Вона не хоче виконувати елементарних правил поведінки з немовлятами. Вологе прибирання в кімнаті проводиться вкрай рідко. Постільна білизна змінюється теж через великий термін. Всі мої спроби виправити ці помилки виводять її з себе. Причому зовсім необґрунтовано

Я завжди раділа своїми відносинами з єдиною невісткою. Вони з сином дуже красива пара. Так люблять один одного, що обидва сяють і радують нас, батьків. Такі відносини в наш час дуже велика рідкість. Тому ми всіляко намагаємося допомагати їм.

Молоді живуть разом з нами. Квартира дозволяє не набридати один одному. Та й її розташування в центрі міста дуже зручно для життя. Одним словом, сім’я у нас прекрасна і щаслива.

Два місяці тому в нашій сім’ї сталася знаменна подія – народився наш перший онук. Нашому щастю немає меж. Цей малюк дуже довгоочікуваний. Але мене дуже турбує поведінка невістки по відношенню до дитини.

Вона не хоче виконувати елементарних правил поведінки з немовлятами. Вологе прибирання в кімнаті проводиться вкрай рідко. Постільна білизна змінюється теж через великий термін. Всі мої спроби виправити ці помилки виводять її з себе. Причому зовсім необґрунтовано.

Онук може довго хникати, перш ніж мати зволить до нього підійти. Річ у тім, вона не хоче його балувати своєю увагою, щоб згодом він не був маминим синочком. Господи, і звідки ж беруться такі думки? Який мамин синочок? Дитина просто потребує своєчасного годування. Якщо тебе не погодувати пару днів, як ти будеш себе вести?

Але мої доводи на невістку не діють. Вона прямо мені так в очі і каже: «Не лізьте в виховання моєї дитини. Я знаю що роблю. Я хочу виховати з нього справжнього чоловіка ».

Так це виросте не справжній чоловік, а казна хто. Важко говорити такі слова про свого улюбленого онука, але я вже ледь терплю його матусю. Жінка, яка виносила і привела на світ дитину, відноситься до нього як до іграшки. Ну, що значить, не втручайтеся? Як вона собі це уявляє? Якщо немовля хникає, як можна не втрутитися ?!

У мене душа не на місці. Намагаюся переконати її змінити своє ставлення до сина. Наводжу доведені наукою доводи, що дитинка в такому віці потребує материнської ласки і любові. І як можна більше їх має бути. Але вона непохитна. Втовкмачити собі в голову, що таким чином виростають слабаки, і все тут. Пропонувала свою допомогу по догляду за дитиною – відмовляється, хоче сама виховувати свого сина.

Спробувала розмовляти з сином. Він знизує плечима і стверджує, що вона мати і їй краще знати, як потрібно робити. А я, що виходить, не мати ?! Я, яка виховала і виростила прекрасного чоловіка, нічого не розумію в цьому? У мене немає слів.

Але все одно, правила догляду за дитиною ніхто не відміняв. Його купати краще після кожного спорожнення, а не вологими серветками витирати. Вони були придумані не для заміни обмивання, а в певних обставинах. Потім у дитини ті місця такі ніжні. Невістка починає все це нескінченно мазати мазями. Але ж всьому є якась межа. Навіщо допускати непотрібні ситуації, а потім все це виправляти.

Адже якщо виконувати елементарні правила особистої гігієни, то і виправляти доведеться набагато менше. Я вже на межі, допоможіть. Як довести дружині мого сина, що вона не права? Як домогтися, щоб невістка мене почула?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

K Anna:
Related Post