X

Два роки тому не стало мого єдиного сина. Після цього невістка з онуками просто вирішили, що тепер за них відповідаю я, в тому числі і фінансово. Вони вважають, що я повинна забезпечувати їх і допомагати до кінця своїх днів

Але я так втомилася вже, а невістка не бачить цього і вичавлює з мене всі соки. Я вирішила вилити душу вам, тому що більше просто нікому. І хочу попросити вашої поради і погляду з боку.

Мій єдиний син одружився рано через цікавий стан своєї дівчини. Жили добре, все як у всіх. Молода сім’я оселилася окремо, ми з чоловіком подарували їм квартиру. До слова, ми з чоловіком забезпечені люди і могли собі це дозволити. Після закінчення відпустки по догляду за дитиною, дружина мого сина знову була при надії. Я веду до того, що невістка і дня не пропрацювала, тому що її забезпечував мій син. І ось коли його не стало, вона вирішила, що цей обов’язок перекладається на нас із чоловіком.

Перший час ми допомагали їй без питань. Я прекрасно розумію, вона залишилася одна без засобів до існування і на руках два хлопчика. Але діти пішли в садок, і я очікувала, що невістка влаштується на роботу. Тим більше, що я їй пропонувала кілька варіантів. Але вона вперто продовжує сидіти вдома прикриваючись частим нездужанням синів. Тим часом, я регулярно чула від неї скарги як їй складно без чоловіка, що дітям треба купити курточку, черевики, штани, шорти, футболку, кепку… І так до нескінченності. Звичайно, я люблю своїх онуків і давала гроші. До слова харчування в садку теж оплачую я, не вона.

Вже рік, як немає сина, а нічого так і не змінилося. Відмовки і скарги ті ж. Тільки потім ми з чоловіком почали робити інакше. Я просто брала хлопчиків, йшла в магазин і купувала їм все необхідне. Особливо це стосувалося зміни міжсезоння. Згодом до списку вимог невістки додалося і підвищення вартість комунальних послуг. Ми знову увійшли в становище і дали їй грошей.

Між іншим, вона майже на кожні вихідні привозить до нас онуків з ночівлею. Жінка пояснює це тим, що хлопчикам не вистачає чоловічого спілкування і дідусь тут помічник номер один. Хлопчаки гостюють у нас, а де знаходиться вона всі вихідні для мене питання. Можливо, невістка зустріла чоловіка? І не каже нам, тому що знає, що тоді ми перестанемо їй допомагати. Не онукам, а саме їй.

Як мені бути? Моя невістка не рветься до роботи. Вона добре влаштувалася і не планує нічого в своєму житті міняти. Можливо пора поговорити з нею серйозно, але я боюся, що вона просто позбавить нас спілкування з дітьми нашого сина. Дайте пораду, як вчинити в цій ситуації? Чи можна переконати дружину мого сина самій забезпечувати себе і своїх дітей?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

K Nataliya:
Related Post