fbpx

Директорка школи, яка допомагала окупантам в обмін на посаду, вийшла під заставу в 500 тисяч

У Києві директорку школи, яку підозрюють у здачі позицій ЗСУ ворогові, випустили під заставу в розмірі 500 тисяч гривень.

За даними СБУ, жінка допомагала російським військам, в надії стати міністеркою освіти України.

“Обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави. Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки зі спецслужбами країни-агресора… Винагороду за співпрацю їй обіцяли посаду міністра освіти при окупаційній владі”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Журналісти ТСН дізналися ім’я цієї колаборантки – це Алла Душкіна( Ратушна).

Виявилося, що жінка працювала директором приватної школи-садочка в передмісті Києва. Зараз, на момент слідства, її усунули від роботи.

Алла Душкіна в 2020 році вже була в епіцентрі скандалу, але тоді її звали Алла Ратушна. Жінка прагнула очолити школу на Печерську і для цього вона погрожувала призначеному директору, перешкоджала потраплянню в кабінет… Ця історія закінчилася через втручання освітнього омбудсмена і законно призначена директорка посіла своє місце.

Далі жінка очолила приватний садочок, який під час війни став прилистком для людей і Душкіна це все бачила та проговорювала – у неї є відео на ці теми, але вона вирішила допомагати й далі нищити українські життя та житло.

Хоч жінку й випустили під заставу в розмірі 500 тисяч гривень, вона не прийшла на перше засідання, мовляв, захворіла і відповідну довідку представив її адвокат.

Наступне судове засідання за звинуваченням у державній зраді призначено на кінець серпня. Жінці загрожує до 15 років позбавлення волі чи довічне.

Фото: vnews.agency.

07/31/2022

You cannot copy content of this page