fbpx

Гарний врожай полуниці і ніякої магазинної “хімії”. Найкраще підживлення для полуниці

Гарний врожай полуниці і ніякої магазинної “хімії”. Найкраще підживлення для полуниці

Оргaнічні добрива.

Вже давно всі садівники відмовились від хiмічних добрив. Оргaнічні добрива природного походження, безпечніші, мають більший ефект та за ціною вигідніші, бо набагато дешевші ніж хімічні добрива.

До таких добрив відносяться:

розчин дріжджів, попіл деревний, послід курячий, телячий та компост із перепрілої трави. Вони дають рослинам необхідні мікроелементи та поживні речовини.

Весняне підживлення органічними добривами полуниці.

Розчин свіжих дріжджів. Ця суміш стимулює швидкий ріст, цвітіння та розвиток полуничного куща. Для цього приготуйте розчин: в 5 літрах води розчиніть 1 кілограм свіжих дріжджів та дайте настоятись. Візьміть 500 мл розчину та розведіть у 10 літрах води, далі полийте цією рідиною полуницю по 0,5 літра під кожний кущ.

Розчин сухих дріжджів. Змішайте 1 пакет дріжджів з 2 ст. л. цукру, додайте трішки води та дайте настоятись. У відро з водою додайте цю суміш та поставте, щоб постояло декілька годин. Полийте розчином рослини.

Попіл деревний. Він має у своєму складі багато калію. На 1 кв. м. застосовують 1 склянку попелу. А для розчину візьміть 1 склянку попелу та залийте літром гарячої води. Після того, як розчин настоїться, полийте ним рослини.

Вчасно прибирайте бур’яни на грядці.

Мульчуйте міжряддя полуниці, вона зберігає вологу та не дає рости бур’янам.

Дотримуйтесь цих простих рекомендацій тоді полуниця віддячить добрим та багатим урожаєм.

You cannot copy content of this page