fbpx

Горох розварюється повністю і готується швидше від гречки. Простий спосіб, завдяки якому улюблена каша моєї родини готується на раз-два

Моя родина ну дуже полюбляє горох. Діти і чоловік готові їсти її ледь не щодня у будь якій страві. Супи, каші, пиріжки і навіть пироги, усе це вони просто розмітають, якщо там є горох.

Раніше готувати горох для мене було справжнім випробуванням, адже крупа ця вариться, як ви всі знаєте, ну дуже довго. Але навіть тривалий час приготування не означає, що результат порадує – інколи горох так і залишається твердим.

В одній із передач, я почула і запам’ятала для себе, пораду, як швидко приготувати горох. Там, навіть запевняли, що крупа звариться швидше від гречки. Я посміхнулась недовірливо, але все ж спробувала. Результат мене здивував і порадував. Пропоную і вам скористатись дієвим способом швидкого приготування гороху.

Для цього потрібно залити ту кількість гороху, який вам потрібен (я готую два стакани) кип’ятком і всипати дрібку звичайної соди. Накриваємо горох кришкою і залишаємо на дві години.

По завершенні часу зливаємо воду і промиваємо горох. Тепер заливаємо холодною водою і відправляємо на вогонь. Менш ніж за сорок хвилин горох розварюється повністю і ви отримуєте запашну горохову кашу.

Для скептиків зазначу одразу – сода не відчувається зовсім, ні запаху, ні смаку у готовій страві не залишається.

Сподіваюсь моя порада стане вам у нагоді.

06,10,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж.

You cannot copy content of this page