fbpx

І ось вони в ресторані, обоє нещасні, похилені голови і в очі не дивляться. На правах досвідченішої особи, вона почала розмову, бо сидіти отак цілий вечір їй не хотілося: – Ви так само за рекомендаціями друзів

Як же Зоряна мріяла вирости! Навіть, колись стояла під ринвою в проливний дощ, бо хтось із старших дітей сказав, що так швидше виростеш. Те, що над нею посміялися, вона зрозуміла згодом і ще сильніше захотіла вирости аби ніхто не диктував їй, що робити. Щоб не говорили, о котрій годині вставати, що їсти, в що вдягатися, що робити. Вона мріяла, що, коли виросте, то буде їсти лиш найсолодшу серединку з кавуна.

І ось, вона давно вже не дитина. А жінка в розквіті сил і енергії, проте, їй і далі наказують о котрій вставати, що вдягати на роботу, бо дрес-код, а що їсти їй наказує бюджет. Отож, вона й далі їсть весь кавун до зеленої шкіри.

Але найбільше Зоряну тривожить той факт, що люди під соусом «ми хочемо для тебе якнайкраще» залізають з брудними ногами в її особисте життя. Ви коли-небудь зустрічалися з хлопцем, бо не хотіли образити маму, друзів чи шефа? Якщо так, то ви зрозумієте Зоряну.

– Він такий хороший хлопець!

– Що тобі ще треба, ти ж не молодієш!

– Та він найкраща партія для тебе. У вас є спільні життєві орієнтири.

А Зоряна мило всміхається. Люди ж стараються налагодити її життя, як тут мило не всміхатися. А кавалери зачасти такі собі. Хороші хлопці, з якими їй зовсім не цікаво. Нічого не тьохкає, не палахкотить і світ не перевертається. Але Зоряна йде на перше побачення, а далі мусить йти і на друге побачення, бо мама-друзі-шеф кажуть:

– Ну як? Він від тебе у захваті.

– Не знаю, я щось не дуже.

– То просто перше побачення, от після другого ти все зрозумієш!

І от Зоряна вже на четвертому побаченні і очі в хлопця горять вогнем передчуття вирішального кроку до її ліжка, а вона просто не може образити!!! Тоді у неї раптово болить щось чи паморочиться в голові, чи раптова пошесть на родину і вона просто втікає. Це зовсім не личить дорослій жінці. А далі страшніше: мама-друзі-шеф кажуть:

– Ми старалися, а ти от як повелася. Нам прийшлося за тебе червоніти! Більше ніколи не будемо тобі допомагати.

І найстрашніше, що вони будуть! Сьогодні Зоряна знову йде на побачення з «хорошим хлопцем», якого їй нахвалює подруга:

– Він недавно розлучився. Жінка просто така попалася, а він дуже хороший, такий має м’який характер, як ти. Ви зійдетеся.

Скільки разів Зоряна мріяла про твердий характер? Скільки разів з понеділка, з нового місяця, з нового року мала поставити всіх на місце своїм твердим «Не лізьте в моє життя!»? А потім включала «а може» цього разу пощастить?

І ось вони в ресторані, обоє нещасні, похилені голови і в очі не дивляться. На правах досвідченішої особи, вона почала розмову, бо сидіти отак цілий вечір їй не хотілося: – Ви так само за рекомендаціями друзів?

– Так, – здивовано піднімає очі.

– Я теж. То моє не знати вже яке побачення, бо друзі дуже за мене переживають.

– І в мене.

– Зазвичай це нудно.

– І не кажіть.

– Тому домовмося до якої години посидимо, бо я маю ще плани на вечір.

– Які?

– Та серіал подивлюся.

– Добре. Давайте годину.

– Нам треба домовитися про відгук на вечерю.

– Думаю, «неперевершено» підійде?

– Звичайно.

Якось стало легше, видно чи меч Домоклів-мамин-друзів-шефа пересунула чи просто легко, коли сама вирішуєш, що робити? Вони ще похихотіли над невдалими побаченнями і розійшлися, як дорослі люди.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page