fbpx

Історія отримала продовження: Родина Алляр з містечка Мервіль, яка розшукувала дівчинку Іру, що двічі гостювала у них в 93- 94 роках, таки знайшла її

Історія отримала продовження: Родина Алляр з містечка Мервіль, яка розшукувала дівчинку Іру, що двічі гостювала у них в 93- 94 роках, таки знайшла її.

Нагадаємо, що у далекому 93-му тоді ще десятирічна Іра приїздила до родини Алляр у Францію на оздоровлення за програмою “Діти Чорнобиля”. Почувши ж про війну в Україні родина у якій гостювала десятирічна Іринка вирішила розшукати її і надати прихисток у Франції.

Ця історія набула неабиякого розголосу і отримала продовження. Так ведучій Лідії Таран в особисті повідомлення анонімно було надіслано фото вже дорослої Іри та її номер телефону. Жінка підтвердила, що історія справді про неї.

Ось. що вона розповіла про своє життя 39-річна Ірина Дмитриченко:

“З початком війни я з дітьми переїхала до Німеччини, спочатку до Польщі, і потім за допомогою волонтерів ми опинилися в Німеччині. У мене двоє дітей: дівчинці – 17, хлопчику – 5”.

А от про те, що її за дитячим фото розшукує ледь не вся Україна вона дізналась від мами.

“Я збираюся на роботу, пів на шосту ранку. Каже, Іра, подивися, тебе шукають французи. Я зрозуміти не можу, бо я сонна, бачу свої дитячі фото…”.

Проте, розповідаючи про Іринку мадам Алляр помилилася, вона говорила. що дівчинка нібито з Києва, а вона жила в Кременчуці.

Нині Ірина викладає англійську та німецьку українським дітям у Баварії.

“Моя мета була не відсиджуватися, бо мені треба годувати двох дітей, бо я одна. Я вдова! Потрібно було знайти роботу. На сайті Міносвіти Баварії я заповнила анкету, додала копії дипломів, і за 2 тижні мені зателефонував директор школи і запросив на співбесіду”.

А от свої відвідини Франції у дитинстві вона згадує, як “кіно”. Розповідає:

“Родина була велика і наскільки цінуються ці традиції, коли всі разом на Новий рік і на Різдво, всі зібралися разом. Був день народження дідуся, це як показують у фільмах, на зеленій галявині, це було весело, легко”.

 Після теплого спілкування родина Алляр і Ірина домовились про те, що вже на Різдво Ірина завітає в гості до французької родини знову.

15,11,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж.

You cannot copy content of this page