fbpx

Італійські секрети. Чому не потрібно виливати воду, в якій варилися макарони?

Макарони – це дивовижна їжа. Їх люблять практично всі, і майже немає різниці – чи це італійська паста, чи прості ріжки з найближчого супермаркету. Загалом – дешево, зручно і практично, а головне – швидко і смачно. Для того, щоб макарони зварилися правильно, потрібно варити їх в досить великій кількості води.

А що ви робите з водою, в якій варилися макарони? Виливаєте?

А ось багато італійок не виливають воду з під макаронів! У народі, який і вигадав ці самі макарони, є безліч способів з користю застосувати макаронний відвар.

Ми поділимося цими секретами. Можливо, що деякі з них сподобаються і вам.

1. Домашнє квітникарство

Вода, в якій варилися макарони, дуже багата корисними для квітів речовинами. Тому, якщо ви будете 1 раз на місяць поливати кімнатні квіти остиглим макаронним відваром, ваші зелені друзі віддячать вам – порадувавши здоровим листям і рясним цвітінням.

2. Кулінарія

Макаронна вода традиційно застосовується в італійській кухні для різних страв замість води звичайної. Тому, якщо ви готуєте страви італійської кухні, то використання макаронного відвару зробить ваші страви ще смачнішими.

Тісто для хліба і піци

Перевірено італійцями – вода, в якій варилися макарони, покращує структуру несолодкого тіста. Спробуйте і переконайтеся самі!

Замочування бобових

Боби і квасоля найчастіше необхідно замочувати перед приготуванням на кілька годин. Зазвичай все це роблять в простій воді, а італійці – в макаронному відварі. Спробуйте замочити бобові в макаронній воді. Смак готового блюда приємно здивує вас!

Варка рису і овочів

Овочі та рис будуть набагато смачнішими, якщо зварити або загасити їх в макаронній воді.

Супи і бульйони

На макаронній воді можна зварити бульйон для супу або сам суп. Вийде набагато смачніше, ніж на простій воді.

3. Кухня

Хочете – вірте, хочете – ні! Макаронний відвар – натуральний засіб для чищення. Навіть найбрудніші каструлі і сковорідки здаються в цій нерівній боротьбі.

4. Домашня косметологія

СПА для ніг

Макаронна вода – відмінний засіб для догляду за ногами. Потримайте ступні в такій воді – і вона знімає відчуття важкості, а шкiра на п’ятaх стане дуже м’якою. Також зменшиться пiтливiсть нiг.

Догляд за волоссям

Дивно, але факт. Вода з-під пасти дійсно робить волосся більш м’якими і шовковистим! Перед миттям промийте волосся макаронною водою, помасажуйте шкiру голови і залиште на 10 хвилин. Потім вимийте волосся своїм звичайним шампунем. Результат вас порадує!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page