fbpx

Коли бабуся поїхала додому, то я залишилася з порожнім холодильником і неприємним осадом

Зустрічаючи гостей, навіть несподіваних поставити на стіл все найсмачніше – у моїй родині так було прийнято. Тому коли до мене приїжджала бабуся я завжди закуповувалася в магазині і готувала смакоту. Плюс ще пакет «смакоти» їй купувала, ковбаски, сир, рибки червоної.

Але з народженням дитини бігати по магазинах було ніколи. Оскільки у малюка була висипка і я харчувалася однієї гречкою та кашами. Холодильник був порожній. Та й декретні виплати без додаткової підтримки закуповуватися пакетами не дозволяли.

Тому коли бабуся вкотре приїхала у мене нічого не було. Був зварений рідкий супчик, найпростіший: картопля, морква і рис на курячому бульйоні. У холодильнику – розкрита пачка молока, кефір, в хлібниці батон і пів буханки чорного хліба. До чаю сухарі і два яблука. Це все.

Бабусі це не сподобалося:

— Зовсім нічого не їж, чи що? Не повірю що один суп.

— У дитини висипка, по магазинах ходити ніколи, плюс малюка ні з ким залишити. Та й грошей особливо немає, економити потрібно. – відповіла я. До таких докорів мені не звикати.

— Потрібно в магазин сходити, продукти мені купити. Сама знаєш у нас в магазинах нічого немає.

— Іди, я не можу, дитина не спить, а з собою я її не потягну.

Бабуся набурмосилсь. Вона звикла, що як вона приїжджає, якщо пакет не готовий, ми йдемо в магазин разом і я купую все на що вона пальцем покаже. Але цей час минув.

— Сама я не піду, що у тебе є? — відповіла бабуся. Я відкрила холодильник і показала. В результаті до неї в сумку перекочував кефір, яблука і батон.

Потім бабуся відкрила гаманець і каже:

— На, хоч грошиків тобі залишу. — і простягнула мені 200 гривень, — Самій мені п’ятсот залишилося, дотягнути три тижні до пенсії.

— Не потрібно, залиш собі. — відповіла я. Не розумію, якщо тобі потрібні гроші навіщо їх віддавати і при цьому наголошувати, що вони останні. Подарунок повинен йти від душі, а не для того щоб сказати: «Останні гроші їм віддала!».

Коли бабуся поїхала додому, то я залишилася з порожнім холодильником і неприємним осадом.

Фото ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page