fbpx

Коли мій син нарешті переступив поріг нашого дому, я не могла нарадуватись. Дивилась на нього намагаючись увібрати кожну його рису. Я так сумувала за ним усі ці роки. А він щось говорив з посмішкою. Сенс його слів д мене дійшов не одразу, але коли я все ж усвідомила, що саме його до мене привело – виставила свою дитину за двері

Ми з чоловіком двадцять років разом прожили, а лелека все не приносив нам радісної новини. Коли надії вже не було ми вирішили подарувати родину дитині, яка не мала тата і мами. так у нашому житті з’явився Сергійко.

Нашому сину було 2 роки, коли він поріг нашого дому переступив. Квартиру у місті ми здали в оренду, а самі переселилися в новий будинок з просторим двором. Ми були щасливі новому чоловічку в нашому житті. Минуле приховувати не стали. У 4 роки ми розповіли, що його усиновили… Мабуть, дарма.

Все було добре, аж до того моменту, як Сергію виповнилось шістнадцять. Щось у ньому перемкнулось і він віддалився від нас. Не просто віддалився, він вирішив чомусь, що саме ми винні в тому, що він розлучився зі своєю “справжньою” родиною. Нам нічого не казав, але подав документи у технікум і поїхав з нашого дому.

Минули роки… Він не хотів навіть на дзвінки наші відповідати. Сперечався з нами без жодної причини, кажучи, що нам немає справи до його життя, адже він не наш син.

Я гадки не мала, чому він так чинить. Ми завжди були поряд, допомагали фінансово, зокрема оплачували навчання в університеті.

Коли ж Сергію 20 років виповнилось, сказав, що хоче поїхати до своєї справжньої родини та перервати з нами контакти. Ми з чоловіком писали, дзвонили, але він нас і чути не хотів.

Торік чоловіка раптово забрала недуга. Син навіть не приїхав попрощатись, не поцікавився, як я. А я дуже сумувала… Нещодавно провела перший Новий рік без чоловіка. Я намагалася зв’язатися з Сергієм, але якось усе не складалося – він не відповідав, не писав і не помічав мене.

Рідні порадили мені відпустити його, бо «він зрештою повернеться». Моя душа стискалося від туги. От би просто поговорити з сином чи побачити його, хоч би на хвилинку!

Він познайомився із родичами з біологічної родини. Але розвивати стосунки зі своїми тітками чи дядьками не зміг – через те, як вони поводилися з його біологічною матір’ю. Ті його теж особливо не кликали до себе.

Сергій вирішив залишитися з тією матір’ю. Виявилось та жінка прожила усе життя в своє задоволення, а на старості всі її надмірності зацвіли рясним букетом недуг. Родина давно від неї відвернулась, а ось мій син знайшовся і вирішив матір свою урятувати і поставити на ноги.

І ось місяць тому син прийшов до мене. Він розповів про те у якому важкому становищі та жінка і попросив мене допомогти. Запропонував мені продати свій будинок, щоб поставити ту жінку на ноги:

— А в тебе ще квартира є. Усе одно все що ти маєш буде мені. То я зараз хочу домом розпорядитись.

Мене це навіть не так розлютило, як здивувало. Я, звісно, відмовила. Недуга чужої жінки – не моя справа, а хата – все, що в мене залишилося.

Звісно, син грюкнув дверима і зник з мого життя на пів року. Я не чула про Сергія до минулого тижня. У результаті зі мною зв’язалися мої рідні і сказали, що син хоче мене бачити.

Проте я відмовилася впускати його до будинку. Сказала, що він свій вибір зробив не на мою користь і хай там що, а я змирилась і відпустила його. Ми більше не сім’я.

Проте, моя сестра сказала, що син змінився. Тієї жінки не стало і він тепер дуже шкодує про свою поведінку. Говорить, що все зрозумів і втративши свою маму не хоче втрачати другу, адже життя таке коротке і непередбачуване.

Не знаю, що мені тепер робити. Я свою душеньку на тисячі замків закрила не дозволяючи навіть згадувати про сина. Прийняти його? Чи хай будує своє життя самостійно, адже він цього так прагнув.

29,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page