fbpx

Коли однокласниця дізналась, що я при надії шостим малюком, слів добирати не стала. Що я тільки не почула про нас із чоловіком. І це говорить мені людина, єдину дитину якої виховує бабуся

Нещодавно я дуже сильно засмутилася, хоча мені зовсім не можна засмучуватися.

Я зараз виношую шосту дитинку. Ми з чоловіком любимо один одного і раді кожному нашому малюку. Так, матеріально нам не просто. У нас постійно не вистачає грошей, і живемо ми на орендованому квартирі. Діти ростуть, і їм постійно потрібно щось купувати. Коли говорять, що багатодітним легше – мовляв, одна дитина доношує за іншою – не вірте. Якість речей зараз бажає кращого і, іноді, дитина ще не виросла з одягу, а річ вже зносилася. Звичайно, я все це латаю і штопаю, але іноді і голці вчепитися нема за що.

Вчора я зустріла свою однокласницю – вся розмальована, одягнена з голочки, на підборах. І так зневажливо вона на мене подивилася! А коли дізналася, що я не погладшала, а при надії, то просто в лоба запитала, чи знайомі ми з чоловіком із засобами захисту?

Я вже приготувалась сказати їй ємну фразочку, але подумала про дитину і не стала цього робити, хоча дуже засмутилася. Звичайно, у неї одна дитина, вони з чоловіком працюють і, тому, можуть собі дозволити і машину, і хороші речі, і поїздки на море. А дай їй 5, як у мене – подивилася б я на неї.

Вони прийшли з роботи – і відпочивають, а у мене робота цілодобова. Потрібно всіх нагодувати, за кожним подивитись, прибрати. А ввечері приходить чоловік, і його теж потрібно погодувати і дати відпочити.

Може стан у мене такий, але оці косі погляди і інколи неприхована неприязнь людей мене дивує. Як ви всіх вивчите, якщо зараз позичаєш гроші на черевички дитині? Що ви можете їм дати? Як відпустите у доросле життя?

От мені цікаво, а освіта і матеріальне забезпечення дають стопроцентну гарантію успіху у майбутньому? За логікою цих людей таксисти будівельники касири і швачки уже не такі ж люди, як усі?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото ілюстративне – freepik.com.

You cannot copy content of this page