fbpx

Кожного разу, коли я дивилася на брата свого чоловіка, мене мучила лиш одна думка – чому він не батько моїх дітей? Ні, не подумайте, що я хотіла аби Ігор був моїм чоловіком, ні в якому разі

Я кохала свого чоловіка, але…

Але він був абсолютно ніяким батьком. От від слова зовсім – ні тобі ніжності, ні тобі прив’язаності, ні спільно проведеного часу, ні зацікавленість життям дітей.

Звістку про першу дитину Дмитро сприйняв дуже прохолодно.

– Я думав, що ми чекаємо з дітьми. Ми мали ще пожити для себе. А ти мене такою звісткою ошелешуєш. Мені тепер прийдеться повністю міняти своє життя!

Зазначу, що мій чоловік не мільйонер зі щільним графіком, а звичайний будівельник, який любить зависати перед телевізором та їздити з друзями на рибалку. Яким тут боком зміна його життєвих планів – я не розуміла.

Пригадую, що він сильно дратувався, коли я не готувала на ранок сніданок, бо просто не могла вилізти з туалету, чи занадто рано засинала, чи просила щось для себе зробити елементарне, як от щось мені купити – це все викликало невдоволення.

З появою дитини наче все налагодилося, бо я вже почувалася цілісною, а не ось цим слоником. Але Дмитра дратувало, що дитина капризує, спить біля мене і забирає всю мою увагу.

Коли я просила чоловіка погуляти з коляскою, то це було просто щось грандіозне:

– Я цілий день працюю, то замість того, щоб відпочити маю ще й з дитиною гуляти?

Мені не було кому допомогти з малям, бо я рано осиротіла, а Дмитрові батьки жили далеко.

І ось в один з таких днів до нас приїхав Ігор. Він тоді влаштовувався на роботу і жив у нас.

– Ти сподіваюся маєш міцний сон, бо Леся у нас така плаксуна, – сказала я йому.

А потім взагалі сталося чудо – Ігор брав на руки Лесю, підкидував, сміявся до неї, залюбки гуляв і сам пропонував, що вийде!

– Мені тісно у вас в квартирі, – сказав якось, – я би з радістю погуляв по місту. А Леся мені складе компанію.

Я плакала від радості. Чесно вам скажу.

Я навіть нічого не зробила просто сиділа і дивилася в одну точку, а в голові була одна думка: «Чому Дмитро не має й каплі тієї людяності, що Ігор?».

Коли я сказала Дмитрові, що знову при надії, то це знову було грандіозно:

– Мені з головою вистачає однієї Лесі! Ти чим думала???

– Але ж в родині треба й хлопчика…

– Кому?

– Тобі?

– Мені взагалі нічого не треба!, – говорив Дмитро.

Далі все повторилося вдруге, просто непорозуміння були ще частішими, бо я не могла просто розриватися між Лесею, Дмитром і малюком.

Ігор вже з нами не жив, а знімав квартиру доволі далеко від нас.

Але знаєте що?

Він приходив.

Ігор гуляв з дітьми, залюбки відпрошувався з роботи, коли треба було відвезти дітей в поліклініку. Лишався, коли я мала кудись піти, навіть в перукарню.

Я почала розуміти, що всі свої плани узгоджую саме з ним і надіюся лише на нього. Коли планую піти на манікюр, на шопінг чи на зустріч з подругами.

Так, Дмитро гарний і такий чуттєвий, але зараз це мене лиш обтяжує, бо я не хочу знову побачити дві смужки на тесті.

Мені набагато комфортніше бути біля Ігоря, мені з ним настільки добре, що я починаю цього лякатися.

Я дуже не хочу переплутати свою безмежну вдячність за все, що він для мене робить з коханням. Що мені взагалі робити з цим всім? Відмовити Ігорю до нас приходити я точно не можу і не хочу, бо він єдиний мій порятунок.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page