fbpx

Киянин на протязі 13 років не носить взуття навіть у морози

Користь не тільки в економії коштів, але і в рівній ході та вільному диханні, інформує Свідок.

Киянин Андрій Новосьолов 13 років не носить взуття. Без чобіт чоловік ходить навіть у мороз. У шафі у киянина – пара курток, сорочки і одна пара взуття – кросівки на великі морози.

«Якось, це було в лютому, було десь -2, свіжий сніг, мені захотілося роззутися. Роззувся і кілька хвилин пройшовся, мені сподобалося і так я потроху і почав. Спочатку знімав взуття на кілька годин, а потім – звик і за півтора місяці відмовився від черевиків взагалі. Втім, щоб не отримати обмороження – напрацював прості правила», – розповів Новосьолов.

За його словами, щоб не відморозити ноги, треба уважно стежити і відчувати свої стопи. Поки пальці рожеві, і чутливість ще є, можна ходити босоніж. Як тільки пальці побіліли і оніміли, треба негайно взуватися.

Чоловік зазначає, що крім економії на взуття, виправилася його хода і дихання. Для чоловіка граничні температури для ходіння босоніж -7-8 градусів.

Лікарі-ортопеди побічних ефектів в прогулянках босоніж не бачать. Втім, кажуть, якщо ви ще психологічно не готові – краще залишатися взутими.

Таких, як Андрій, тільки в столиці не менше 20 осіб. Чоловік створив ціле співтовариство барефутерів – людей, які виходять на прогулянку без взуття. Як психолог за фахом, Новосьолов зробив висновок, що відмова від черевиків – це можливість побороти приховані страхи.

You cannot copy content of this page