fbpx

Леся дивиться в його очі і перед нею дилема – обірвати спілкування одразу чи скористатися моментом і пофліртувати? Обоє варіантів несправедливі щодо неї, бо за першим вона знову пірнає в буденність, а за другим, буде соромно перед собою, Дружиною. Ну скільки там того флірту? Ще хвилин зо п’ять

Леся ще сидить в кінозалі, хоч титри миготять на екрані. Вона ще під враженням. Фільм неймовірно красивий. Нереальні краєвиди, нереальні події і нетипові герої. Не хочеться так швидко з ними прощатися і виходити в буденність. Ще трішечки, поки звучить ця прекрасна музика. Вона виходить, прокручує в голові фільм спочатку, фіксується на вражаючих моментах. Чи могла б вона так чинити? Звичайно, ні.

– Сподобався фільм, – чує збоку себе, але не сприймає на свій рахунок.

Доторк до руки.

– Ви теж ще під враженнями?, – приємний чоловік усміхається їй.

– О, перепрошую! Не думала, що це мені. Я, направду, ще під враженнями, – вона ніяково всміхається.

Геть здичіла вдома, раз не чує людей.

– Я теж йшов з певним запитом, бо люблю саму серію книг, за якою він знятий, – ділиться співрозмовник.

– Я вам не співрозмовник, бо нічого не читала. Йшла, бо люблю цього режисера. Він неймовірно гарно знімає. Нема в фільмах якогось миготіння ніг, рук – екшину і всякого такого.

– Автор написав чудові книги, а я тільки чекав, хто ж їх вдало екранізує, – чоловік явно нею зацікавився.

– Якщо ви так говорите, то я матиму на увазі і коли буду мати вільну хвилину, то почитаю.

– Ви такі зайняті?

– Та, на думку загалу, не дуже. Але так.

– Ви просто інтригуєте, – він їй усміхається.

Леся дивиться в його очі і перед нею дилема – обірвати спілкування одразу чи скористатися моментом і пофліртувати? Обоє варіантів несправедливі щодо неї, бо за першим вона знову пірнає в буденність, а за другим, буде соромно перед собою, Дружиною. Ну скільки там того флірту? Ще хвилин зо п’ять. Перевірить чи здатна когось зацікавити.

– Нічого такого, повірте, – Леся теж усміхається, – Я абсолютно буденна жінка в абсолютно буденному побуті, який висисає всі надії, як в Данте: «Надії збавтесь, як сюди ступили».

– Ви читали Данте – в його голосі чи то острах, чи захват.

– Звичайно, в оригіналі, – ловлячи його вражений погляд, сміється: Та жартую. Це мало бути написане на дверях нашого юридичного факультету.

– Як і на дверях будь якого факультету, – підсумовує і він.

Вони вже вийшли з кінотеатру і йдуть по сходах.

– Слухайте, ми мало не договорюємо фрази один одного, а не познайомилися. Я – Денис.

– Дуже приємно, – подає вона руку, це ж не заборонено, знайомитися з людиною, хоч вона й неодружений чоловік. Або одружений чоловік, який забув зняти перстень?, – Леся.

– Лесю, може, продовжимо нашу розмову в якомусь теплішому місці?

На вулиці вже пізня осінь, але вона не зауважує цього. Бо це не важливо. Вона завжди вдягається по погоді, а не моді. Хоч в цьому плюси багаторічного одруження.

– Денисе, це дуже мило з вашого боку, але я би хотіла ще посмакувати цей вечір одна.

– Я… Я подумав, що ми сподобалися один одному…

– О, це безумовно так. Я рідко коли зустрічаю цікавого співрозмовника.

Це була щира правда. Її співрозмовники ще не вміють двох слів зв’язати, а чоловік вже роки з нею не фліртує, та й раніше не дуже вмів.

– То, може, передумаєте?

– Денисе, це абсолютно безособово. Я рідко коли опиняюся сам на сам не лише з собою, а й з думками. Мої двоє дітей заповнюють мій простір з надлишком. Тому в такі вечори, я насолоджуюся спокоєм, фільмом, враженнями. Я, ніби, ще там з героями, щось переживаю чи допомагаю. Хоч якби це було так, то вмирала б з самого початку, як непотрібний персонаж. Але в ці хвилини, я потрібна собі. Це надважливо для мене. І дуже дякую за розмову.

– Я теж дуже радий, – говорить він, але Леся не думає, що він хоч щось зрозумів зі сказаного нею.

Вона йде по мокрому голому місту і ліхтарі вихапують її з тіні для неї одної.

Автор: Ксеня Ропота.

Фото – ілюстративне(pexels).

You cannot copy content of this page