X

Марія жила з сином у орендованій квартирі, економлячи кожну гривню. Якось прийшла господиня і повідомила, що продала житло, давши кілька днів, щоб з’їхати. Подругу ця звістка застала зненацька, як так продала? З ними, квартирантами, навіть не попередила?

До того ж, Марія живе незаможно, зарплата – копійки, та й виплати від колишнього чоловіка – один сміх, терміново знайти недороге житло самостійно у неї просто не було можливості, ріелтори були не по кишені.

Подруга, розуміючи, що зробити за два дні нічого не зможе просто вирішила змиритися з ситуацією, що виникла, йти їм з сином все одно нікуди, залишилося чекати нових власників…

Вони прийшли буквально на наступний день, точніше він, статечний чоловік середніх років, почувши Маріїну історію запевнив, що квартиранти в принципі не завадять йому, домовилися про розмір оплати за оренду житла. На цьому й погодились. У Марії ж залишився неприємний осад після приходу чоловіка, відчувала, що новому власникові не хотілося розбиратися з нею, ось і пішов він по шляху найменшого опору давши невеликий перепочинок.

Що незабаром і підтвердилося.

На початку літа чоловік приїхав за грошима, і завів розмову, мовляв треба б стелю зробити в залі навісну, та й вікна пластикові не завадило б всюди поставити. Помовчавши, додав, що днями приїдуть робітники і почнеться ремонт.

Марічка очі витріщила: який ще ремонт, які робочі? Чому її знову ніхто ні про що не питає? Новий господар квартири виявився дивною людиною, відкрито не проганяв, але потихеньку почав все для того робити, щоб з’їхала. Тут подруга і поцікавилася запитавши, що ж далі буде з квартирою, відповідати він не захотів, взагалі він постійно ухилявся від прямої відповіді.

– Скажіть, нам потрібно вже збирати речі?

– Ні, живіть… Не знаю, правда, скільки. Взагалі я скоро продам квартиру. А може племіннику подарую, хоча ні – продам. Може через місяць, може через три. Поки тут почнеться ремонт.

Загалом, стало Марії зрозуміло – пора з’їжджати, як подрузі свого часу набридли ці постійні переїзди. А зараз ось куди йти? Та й грошей немає. Марія вже всі очі проплакала від безвиході.

І тут отримує звісточку від далеких родичів, про те, що їй дісталася спадщина. Грошей небагато, але на маленьку квартирку вистачило б. Кинулася Марія шукати оголошення в інтернеті, розповсюдила повідомлення по знайомих. Але час минав, а відповідний варіант не знаходився. Якось я поцікавилася:

– Маріє, ну скажи невже у всьому місті немає житла для вас?

– Ну що сказати, по-перше, мені потрібен тільки цей район через Мишкову школу, міняти її ми не будемо. По-друге поверх не повинен бути високим, і не перший, ну і кутові квартири ми не розглядаємо.

Не буду озвучувати ще кілька пунктів, Марія до справи поставилася серйозно, але грошей було не багато, особливо вибирати не доводилося.

– Ну ти даєш, стільки вимог, та ж бажано швидше…

А тут ще власник приголомшив новиною, житлоплощу зібрався продавати, а відповідно буде приводити в будинок покупців. Через тиждень господар житла заявив, що на проживання дає останній місяць…

Уявляєте собі? Черговий непотрібний переїзд, зайві витрати, перебиратися якось не з одним чемоданом, тут ще й меблі, посуд, взагалі речей чимало.

І ось в один прекрасний день поралася вона на кухні, готуючи вечерю і плакала.

У цей момент у двері подзвонила сусідка, подруга запросила зайти, а та побалакавши про те, про се, поділилася новиною:

– Ти чула, сусідка твоя по сходовій клітці, Ірина Миколаївна, будинок купила за містом. Квартиру ось продавати буде. Так що скоро нові люди у вас тут з’являться.

Проводила Марія сусідку і кинулася мені дзвонити.

– Марічко, ти не бачиш, чи що, – я вже мало не репетувала в трубку – це твій шанс! Дивись не профукай! І взагалі, час навіщо тягнеш? Бігом питай ціну.

І ви не повірите! Через день я вже допомагала Марії з переїздом.

Зовсім випадково вийшло, що квартиру подруга купила п’ятнадцятого числа, а шістнадцятого господар зателефонував і зажадав звільнити житло. Ось так вдало все вийшло! Грошей вистачило в притул, я позичила невелику суму на перший час, так як Марії довелося додати трохи з грошей, відкладених на «чорний» день.

Сама квартирка просто чудова, все як Марія хотіла: п’ятий поверх, не кутова, і далеко ходити не довелося, квартири розташовані одна навпроти іншої на одному поверсі. Загалом, все як на замовлення.

Подруга просто на сьомому небі від щастя, як вдало все склалося! Адже, сусідка випадково поділилася почутою новиною, не розуміючи, що цим врятувала молоду маму з сином від вже набридлого квартирного питання.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

K Nataliya:
Related Post