fbpx

Мариночка мені спочатку сподобалася. Вона явно була кращою за попередніх дівчат мого сина. Вона розумна, при цьому красива, струнка. Так ще й господиня просто прекрасна! Все в неї чисто та до ладу у кожному куточку порядок. Син мій любить її дуже. Вони ж і весілля мали намір зіграти. Навіть заяву вже подали. Виявляється, що невісточка моя майбутня вже при надії. Я вже й речі для онучка свого придивлятись почала, аж тут гостя неочікувана до мене на поріг із новиною

Мариночка мені спочатку сподобалася. Вона явно була кращою за попередніх дівчат мого сина. Вона розумна, при цьому красива, струнка. Так ще й господиня просто прекрасна! Все в неї чисто та до ладу у кожному куточку порядок. Синові квартиру впорядкувала. А готує вона як! Це ж не передати.

Три роки ось уже разом з сином моїм вони мешкають. Все в них швидко закрутилось. До цього Мариночка із подругою своєю квартиру винаймала. У неї сім’я у селі живе, тож і квартири своєї немає у столиці. Але не в цьому суть.

Син мій любить її дуже. Вони ж і весілля мали намір зіграти. Навіть заяву вже подали. Виявляється, що невісточка моя майбутня вже при надії. Я вже й речі для онучка свого придивлятись почала, аж тут гостя неочікувана до мене на поріг із новиною.

Того дня я на кухні саме поралась, готувала щось аби синочка і невісточку порадувати, а тут у двері хтось подзвонив. Стоїть на порозі незнайомка і двох діток за руки тримає. Одному десять. а другій не більше чотирьох.

— Доброго дня, – привіталась. – Я дізналась, що ви станете свекрухою моїй донці. Прийшла вам про неї дещо розказати, аби знали ви до чого потрібно бути готовому.

Я шубу на плечі накинула і до них на сходову клітину вийшла. Людина не знайома мені, хай навіть і з дітьми, в дім якось не хотіла запрошувати.

Виявилось, що то колишня свекруха Маринки. жінка із того ж села, що невістка моя, а ті діти її онуки – Маринчині син і донька.

— Антон, – показує на старшого хлопчика. – не рідний син моєму сину, а от Маша – його. Вони з Маринкою півтора роки прожили і повіялась невістка світами, дітей на сина залишивши. Ну а він що, тягнув сам, тягнув, а потім і рукою махнув. У мій дім їх обох привів і поїхав на заробітки в Англію. Так ото досі там і є. А я з дітьми сиджу. Мама їхня до них ніякого відношення не має, навіть коли до родини своєї приїздить і то не заходить аби їх побачити. Оце тільки дізналась, що Маринка в столиці вже жити буде, так і взяла у її мами вашу адресу. Хтось вас попередити повинен був. Адже вона ж не казала про діток, правда?

Я у дім по стіні зайшла. Надто вже несподіваною для мене та картина була. Три роки Маринка прожила з моїм сином і жодного разу про діток своїх не згадала. То вона меншу в скільки, в рік облишила?

У мене все це й голові не вкладається. Розумію. що така жінка моєму синові точно не потрібна, адже якщо так легко вона двох облишила, то що заважатиме і з третім так зробити?

Тепер не знаю, як і бути? Синові казати? Але ж він свою Мариночку більше життя любить, навіть не уявляю, як він відреагує.

А з іншого боку, я ж не знаю, що в неї за життя до сина мого було. свасі подзвонила, так вона і говорити зі мною не стала. Говорить. що то життя її доньки і вона не втручається ніколи, їхй аби її дитина щаслива була.

Що за сім’я така? Як мені бути? Дозволити сину з нею долю об’єднати, чи рятувати дитину доки не пізно?

08,02,2023

Соломія Ч.

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page