fbpx

Мешканець Києва продавав неякісні бронежилети

За продаж неякісних бронежилетів для ЗСУ затримали організатора розгалуженої схеми виготовлення та збуту товарів для ЗСУ.

Слідство встановило, що ціною безпеки військових отримував неправомірну вигоду киянин, який разом з поплічниками налагодив продаж військових товарів неналежної якості.

Через соціальні мережі та месенджери вони рекламували продаж бронежилетів, які нібито відносяться до 5 класу захисту та містять бронепластини з високоякісної заводської сталі. У дійсності елементи захисту були виготовлені кустарним способом з використанням низькоякісних металевих пластин, що не відповідають заявленим стандартам якості, прострілюються кулями та неефективні навіть від уламків.

За кожен такий «бронежилет» псевдопідприємці отримували від 10 000 до 16 000 тисяч гривень.

«За результатами багаторівневої спецоперації та безпосередньо у ході контролю за вчиненням злочину організатора схеми затримано в порядку ст. 208 КПК України. Заходи із викриття правопорушення проводилися прокурорами спільно з співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ та слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві.

Організатору схеми повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід — утримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, які до неї причетні.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури у ході багатоетапної операції викрито зловмисника, який організував збут недоброякісних бронежилетів, у тому числі представникам волонтерських організацій, що займаються допомогою ЗСУ (ч. 3 ст. 190 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Фото: vechirniy.kyiv.

06/25/2022

You cannot copy content of this page