fbpx

Моєму врожаю перцю заздрять всі сусіди. Секрет в натуральному засобі, який є на кожній кухні

Солодкий перець – теплолюбна рослина, яка, до того ж, ще й корисна. Але не всі городники наважуються вирощувати його, вважаючи що перець вимагає особливого догляду. Насправді отримати хороший урожай не так вже й складно.

На розсаду насіння варто висівати в січні/лютому. Сіянці до пікіровки ростуть досить довго – майже місяць.

Насичуємо і рятуємо урожай

Після, приблизно через 3 тижні, необхідно підгодувати перці суперфосфатом. Рослини рясно поливають перед висадкою, щоб розсада після пересадки не була зів’ялою.

Це, можливо, головна трудність в вирощуванні – перець погано приживається, якщо не вистачає поживних речовин. Тоді можна втратити урожай.

Перець досить вибаглива культура і не переносить протяги, а ще ця рослина – улюблена їжа для слимаків. Тому розсаджуйте кущі далеко один від одного.

Так для чого потрібна лушпиння цибулі?

Щоб захистити перець від шкідників і хвороб, використовуйте звичайну лушпиння цибулі. Перед висадкою зробіть лунку. Додайте туди лушпиння, змоченого в окропі.

Щоб кущ прижився і повноцінно ріс, можете додати в лунку деревний попіл і перегній.

Для розвитку кореневої системи використовуйте по половині чайної ложки суперфосфату.

Корисна порада. Першу квітку необхідно завжди відривати, щоб у перцю не виснажувались сили і кущ не затримувався в розвитку. Після цвітіння потрібно підгортати рослину – так ви досягнете відмінного врожаю!

You cannot copy content of this page