fbpx

Напросилась я до мами на гостину, почала розмову здалеку. Запитала, як вона, як її справи, чи справляється сама з усім?

Моя мама після того, як не стало батька мешкає одна у двокімнатній квартирі. Пенсія у неї висока, тому вона може навіть відкладати. Нам ніяк не допомагає, з нашими дітьми теж не сидить. Бачить їх зрідка – від свята до свята. Немає у неї бажання, а ми й не наполягаємо.

Ми з чоловіком винаймаємо квартиру на околиці міста, де живемо разом із нашими двома неповнолітніми дітьми. Якщо чесно, чим далі, тим нам непростіше. Оскільки ми працювали з ним разом на одному підприємстві. то після його закриття обоє лишились без заробітку. Жили від зарплати до зарплати, а після втрати роботи нам геть туго стало.

Звісно, якісь підробітки є. але чим далі. тим більше ми грузнемо в боргах. Хоч плач. а справі не допоможеш. Сіли, поговорили з чоловіком і вирішили, що на деякий час ереїдемо до моєї мами а нашу квартиру здамо в оренду. буде стабільний дохід, за коли обоє знайдемо роботу – повернемось.

Напросилась я до мами на гостину, почала розмову здалеку. Запитала, як вона, як її справи, чи справляється сама з усім? Ну, вона відповіла, що не скаржиться.

А я їй запитую:

— Мамо, а тобі не нудно тут жити одній у такій великій квартирі?

— Ти на що натякаєш мені? – підозрілим поглядом подивилася вона на мене, чекаючи відповіді.

Я їй як було усе пояснила, аж розплакалась. Просила, аби вона нас прийняла. Проте мама залишилась незворушною:

— Усім не легко зараз, доню, розумію тебе, проте я людина у віці і не зможу жити у домі з дітьми. Нічим допомогти не можу.

Я вийшла не попрощавшись. Так прикро. Невже мама мене геть не любить.

19,11,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page