fbpx

Натуральний миючий засіб: порятунок для алергіків і тих, у кого є маленькі діти

Відмити посуд від жиру зараз не є проблемою. Полиці магазинів завалені побутовою хімією. А ось чи безпечні ці рідини для організму під великим питанням.

Основа покупних засобів, навіть найдорожчих – агресивні пави. Безумовно, вони відмінно справляються з жировою плівкою. Але більшість з них високотоксичні і вкрай важко видаляються з поверхні посуду.

Шкода побутової хімії

Експеримент в умовах лабораторії підтвердив: щоб повністю змити пави з тарілки, її потрібно обполоснути не менше 15 разів! Не змиті повністю шкідливі речовини потрапляють в їжу, накопичуються в організмі і протягом тривалого часу продовжують свою руйнівну дію.

Наша редакція знайшла рецепт універсального миючого засобу, який є абсолютно нешкідливим для людини, якщо його не пити, звичайно. Простий в приготуванні, він замінить гель для посуду, засіб для видалення кіптяви, порошок для всіх поверхонь кухні і ванни.

Універсальний миючий засіб своїми руками

Натуральний миючий засіб – порятунок для алергіків і тих, у кого є маленькі діти (вони найбільш чутливі до хімії). Засіб абсолютно нешкідливий, до того ж дешевий і ефективний.

Основа продукту – гірчичний порошок. Гірчиця чудово дезінфікує і розчиняє жир з усіх поверхонь. Щоб засіб пінився, мав приємний запах і довше зберігався, додаємо господарське мило, соду і ефірну олію цитрусових. Шкіру рук від пересихання захистить гліцерин.

Миючий засіб з сухої гірчиці

Складові:

200 гр. гірчичного порошку

– 10 кап. ефірної олії лимона або апельсина

– 4 ст. л. лимонного соку

– 200-250 г господарського мила (найпростішого, коричневого)

– 500 гр. соди

– 25 гр. гліцерину 2 л води

Приготування:

1. Господарське мило натріть на тертці, стружку пересипте в каструлю, туди ж влийте воду і поставте ємність на вогонь. При постійному помішуванні та підігріві, добийтеся повного розчинення мила. Доводити до кипіння масу не потрібно.

2. Зніміть каструлю з вогню, додайте інші інгредієнти, крім ефірної олії. Коли засіб злегка охолоне, додайте ефірну олію або будь-який інший ароматизатор, перемішайте.

3. Розлийте масу по контейнерах. Засіб після охолодження загусає. Розбавте масу водою 1:1, щоб перелити в пляшку і користуватися ним як гелем для миття посуду.

Приготованого за цим рецептом миючого засобу вистачить на весь рік! Про користь і безпеку домашніх засобів для прибирання знають багато, але рідко хто вирішує відмовитися від покупних і повністю перейти на натуральні. Спробуйте випробувати їх на практиці, будете приємно здивовані.

А якими засобами ви дбаєте про чистоту і чому? Поділіться в коментарях!

You cannot copy content of this page