fbpx

Навіщо я додаю крохмаль в тісто. Дочка навчила, тепер завжди так роблю

Мені подобається готувати і експериментувати. Навіть якщо щось не вдається мене це не засмучує, тому що я вважаю, що краще спробувати і помилитися, ніж просто думати і нічого не робити.

Коли я готую за новим рецептом, то перед цим вивчаю його досконально: навіщо і для чого потрібен той чи інший інгредієнт. Ось такий у мене характер, просто не можу все робити бездумно, за рецептом. Ніколи у мене це не виходило. Якщо я чогось так і не зрозуміла, то замінюю цей інгредієнт на щось своє.

Саме таким незрозумілим для мене був крохмаль, який додають в тісто. І ось одного разу я зайшла в гості до своєї доньки, і вона вирішила для мене, як, втім, і завжди, приготувати що-небудь смачненьке. На цей раз були млинці.

Які ж вони були смачні! Справжній шедевр серед всіх млинців, що я їла в своєму житті! Тонкі, хрусткі і ніжні, ніколи подібного не куштувала! Я відразу ж вирішила дізнатися рецепт цих чарівних млинчиків. Так ось, як виявилося, дочка додала менше борошна, оскільки замінила цю частину крохмалем.

Саме це вплинуло на те, що я стала намагатися розібратися навіщо в тісто додається крохмаль. Все, що я дізнавалася, відразу пробувала на практиці.

Якщо ви хочете приготувати вареників, то в тісто додайте 30-40% кукурудзяного крохмалю. Таким чином ви зможете його розкачати максимально тонко і будете впевнені, що воно не порветься під час приготування. Також це тісто підійде для приготування пельменів.

Якщо ви хочете приготувати млинці, які будуть дуже тоненькими, ніжними і хрусткими, то частково борошно замініть кукурудзяним крохмалем. Вони вийдуть божественно смачними і без змащування маслом, як ми звикли робити зі звичайними млинцями.

Коли готуєте бісквіт, то теж можете додати в тісто крохмаль. Тоді він вийде сухим і повітряним. Візьміть дві частини борошна і одну частину крохмалю.

Також крохмаль додається в пироги з ягідною начинкою: полуниця, малина, суниця. Але тут важлива міра. Для начинки або розкачаного тіста, яке посипається крохмалем, вистачить однієї ст. л. Крохмаль не дасть начинці розтікатися, і вона вийде більш ніжною.

Ось ще для чого можна використовувати крохмаль:

Якщо ви вирішили приготувати на сковорідці м’ясо, філе курки, рибу, котлети і хочете, щоб у страві була хрустка скоринка, то перед смаженням обваляйте шматки в крохмалі. У страви буде дуже апетитний вигляд і надзвичайний смак.

Для приготування соусу, в якому присутнє борошно, можна використовувати крохмаль. Тобто повністю ним замінити борошно. Мені здається, що він більше підходить для соусів.

А ось саме який крохмаль використовувати вирішуйте самі. У тісто я завжди додаю кукурудзяний. З ним випічка виходить більш ніжною, пишною і внаслідок більш апетитною.

Картопляний крохмаль більше підходить для киселів, пирогів з ягодами, панірування м’яса і овочів. Він відіграє роль згущувача і надає гарну скоринку.

Також в крохмалі немає глютену, тому він більш дієтичний продукт.

You cannot copy content of this page