X

Не страшно, коли чоловік йде на чужі діти, страшно, коли забуває про свої власні, але ж і виправдання яке знайшов цікаве

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Вони вже великі,- каже мені Дмитро, – Не пропадуть, я їм свого часу стільки поміг, що хтось мені за те «дякую» сказав? А як почав жити, як людина, то ви мені швидко нагадали, що я вам нічого не даю.

І є совість? Чи може я не працюю заради дітей та їх добробуту, а лише він?

– Ти не лише здоров’я стратив на тих заробітках, але й розум, – кажу я йому, – Та вона тебе хоче поки ноги ще пересуваєш, а як будеш геть немічний, то ці чужі діти забудуть тебе ще швидше. А кровинка, то є кровинка!

Посудіть самі – різниця у віці між ними десять років і та жінка має двох малих дітей. але дивися, яка метка – свого чоловіка віддала. А тут покрутилася і вже собі гребе чужого до рук.

Мені, що теж йти та чуже брати?

Ми з Дмитром разом собі вкупі жили та працювали аби все мати своє, аби ні до кого не йти з простягнутою рукою.

Не раз таке було, що треба було чи машиною десь поїхати з дітьми. А у нас не було, то й просили родину і добре бачили, як то кожен своє береже і як би тобі прикро не було, але не допоможе.

Тоді Дмитро сам вирішив, що поїде на заробітки аби ми більше ніколи з таким не стикалися.

І отак потроху-потроху ми й машину купили, ремонт зробили в хаті. Та завжди на щось гроші йдуть: як не на їжу, то на одяг, то на ще щось, просто розлітаються з тими цінами.

Аж тут наші діти підросли. Отой вік підлітковий, коли їм ні мами, ні тата не треба аби вказували, як жити і починають собі на голову шукати проблем.

То вже вони не так радіють, що тато телефонує чи, що тато приїхав. Вже не висять у нього на руках та не вилазять на плечі.

А він собі як взяв то до голови і неможливо було переконати.

– Нащо я так тяжко там працюю аби мене дома зустрічали як якогось чужого?, – каже.

Ну а я що могла зробити в цьому випадку? Звичайно, що казала аби татові дякували та були з ним добрі, але ж то такий вік просто.

І з цього всього й почалося.

Сказав, що поїде геть, бо йому тут не раді. Що я не просила, що я не пояснювала – ні і все.

Я подумала, що йому перейде, бо він у мене хоч дуже запальний, але потім так само швидко й забуває.

Я йому дзвонила, як і завжди, та й діти щось говорили. Але що ті діти можуть такого сказати, що його б зацікавило?

– Як ти? – Добре, – от і вся розмова.

То Дмитрові здається, що ми на його грошах живемо, як королі і нічого не робимо, але це не так. В жінки завжди є робота з такими лобуряками, як у мене, то цілодобова: звари, попери, прибери.

А коло городу? А коло господарки? Та голова кожну секунду чимось забита і я вже не юнка аби ввесь час думати про Дмитра, як він там та що робить.

А потім щось надумалася – а він вже місяць не телефонує! Я до нього телефоную – бурчить, не телефоную – бурчить.

Вже й я розізлилася.

І отак ми собі мовчимо, як він мене ошелешує, що ми різні люди і він бачить, що наша сім’я не правильна і він буде собі зараз, поки молодий ще, створювати правильну родину з правильною жінкою.

В сорок років? Я йому кажу, що ще кілька років, поки він ще може заробляти, то його та жінка буде ще терпіти, а потім що?

– Ще прилізеш сюди до нас, я тоді це кажу наперед, але чи ми тобі відкриємо? Так що думай!

Отаке я йому сказала. А що я мала сказати?

Фото Ярослава Романюка.

K Nataliya: