fbpx

Невістка вперше зі мною, як зі школяркою розмовляла. Так і сказала, що їхні рішення не моє діло. Ну як не моє? Вона залишає мого сина в декреті і йде на роботу. Уявляєте? Чоловік пелюшки пратиме і підгузки мінятиме, доки дружина його забезпечуватиме. Я он чотирьох дітей маю ні дня не працювала і нічого усі виросли і в житті гарно влаштувались

Мій син одружився в 20 років, він закохався в дівчину до нестями. У мене самої четверо дітей. Це мій старший син. Він завжди допомагав мені з молодшими і допомагав з прибиранням в будинку. В цілому, мені було шкода, що він так рано вирішив одружитися.

При першій зустрічі, його дівчина здалася мені скромною і сором’язливою. Прийшовши в наш будинок, вона принесла дорогі подарунки всім моїм дітям. А мені – великий торт з оригінальною написом. Перше враження у мене склалося позитивне.

Після весілля молоді жили окремо. Невістка виявилася дуже активною і цілеспрямованою дівчиною, на відміну від мого скромного сина. Вони доповнювали один одного, і відносини у них були непогані. Після появи їхньої першої доньки, невістка продовжувала працювати. А дитиною займалася її мама. Мій син теж працював. Детально про сімейне життя він не розповідав, та й невістка не надто хотіла спілкуватися, посилаючись на свою зайнятість. Але син виглядав добре, при зустрічі був веселий і задоволений своїм життям. Я здогадувалася, що його дружина заробляє більше за нього. Але їх, напевно, все влаштовувало.

Нещодавно у них з’явилась друга дитина. На жаль, мами у невістки вже немає. І вона умовляє мого сина зайнятися вихованням дитини. Невістка не бажає йти в декретну відпустку, а знову буде виходити на роботу. Де це бачено, що мужик в декреті сидіти буде, а жінка працювати? Думаю, що дитині потрібна в першу чергу мати.

Ось я, наприклад, своїми дітьми займалася сама. А мій чоловік постійно працював. Так і не вийшла на роботу, переходячи з одного декрету в інший, і анітрохи про це не шкодую. Чим мій син буде займатися всі ці роки? Готувати їсти, прати і прасувати білизну і мити підлогу в квартирі? Це знизить його самооцінку. Це щось немислиме. Виховання дітей – це жіноча справа. Тим більше дитина така маленька. А як же годування дітей материнським молоком? Це ж дуже корисно для малюка. Я годувала всіх своїх дітей мінімум до року, і всі вони були здорові здоровані, в дитинстві майже не мали проблем зі здоров’ям.

Це прекрасно, що невістка добре заробляє, відмінно виглядає, займає керівну посаду і може дозволити собі подорожувати за рахунок своєї компанії у вигляді відряджень. А що скажуть діти, коли виростуть? Як мінімум, спасибі мама, але вже не треба нас виховувати. Адже так і буде.

Вирішила поговорити з сином і сказати йому свою точку зору. Тільки він нічого поганого в вихованні дитини в декреті не бачить. Тоді я зателефонувала невістці. І вперше вона мені не надто люб’язно відповіла, що не варто мені втручатися в їхні справи. На її думку, це найкращий варіант, так як вона більше заробляє і краще зможе забезпечити сім’ю, ніж мій син. Я поклала трубку, а неприємний осад на душі залишився.

І що робити з цими дітьми? Як їх напоумити? Не маленькі вже і у них свої голови на плечах. Але я однозначно проти!

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – забороненою

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page