fbpx

— Ну якщо уже твої друзі кажуть, що я краще від тебе виглядаю, час уже замислитись, доню. Ну, що тобі важко у салон сходити, чи нігті наростити? Ми ж дівчатка, а ти навіть по магазинам ходити не полюбляєш

— Бувають сім’ї, де мама і дочка, як подружки: секретами діляться, разом на шопінг ходять і так далі. Так ось це не про нашу сім’ю точно. Почнемо з того, що шопінгом я зовсім не захоплююся. Тривалі, нудні ходіння по шумним торговим центрам мене просто пригнічують. У школі я мала надмірну вагу і ясна річ, що в бутиках, якими так густо населені торгові центри, мого розміру одягу не було. А мамі так хотілося, щоб її дочка була наймодніша в школі. Якимось чином вона примудрялася знайти для мене кислотного кольору джинси, або затісний пуловер з неймовірним принтом і тоді я перетворювалася в яскравого, модного колобка.

У школі я була не надто популярною, тому і виросла замкнутою. Зараз я займаюся фрілансом і малюю картини на дому. Із зайвою вагою я впоралася. Не модель, звичайно, але для 26 років виглядаю нормально. З чим не згодна моя мама.

У нас різниця у віці 20 років, але в свої 46 моя мама може дати фору багатьом моїм одноліткам і мені в першу чергу. Манікюр, педикюр, вії, пілінги … Нескінченна кількість косметичних процедур є важливою частиною в житті моєї мами. І до цієї частини вона постійно намагається долучити і мене.

Кожен день я вислуховую зауваження з приводу своєї зовнішності: моє волосся не блищить, нігті вона бачити не може, а вії викликають сльози. Я по своїй натурі особистість творча і мені куди більш важливо, чим людина наповнена всередині, ніж те, як вона виглядає. Але на тому тижні я все-таки піддалася на мамині вмовляння і зробила нарощування вій.

Ви думає те вона заспокоїлась, де там? Не скажу, що я прямо стала моделлю, але красивішою точно. Це помітила моя мама і ніби втратила землю під ногами. Вона тепер мені спокійно вдихнути не дає. Я не така вся повністю і з усіх сторін. Вона постійно порівнює себе зі мною і я, як можна зрозуміти програю.

Я люблю маму, але її поведінка для мене геть не зрозуміла. Що робити і як припинити все це – не розумію. От як мені бути?

Передрук без гіперпосилання на  intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page