fbpx

Олено, ти вибач, але я не можу тебе запросити до нас на Новий рік. Свекри приїжджають і Вікторова тітка із дітьми. Навіть через слухавку Олена відчувала – Вікторія обманює. Невміло так обманює. Немає у Віки вміння викручуватися гарно. І про свекруху придумала

Щоб Вітькові батьки кинули своє господарство та на Новий рік приїхали? Та ніколи!

А якщо й так? Чим Олена могла завадити в їхньому великому заміському будинку? Та вони і по 25 людей збиралися раніше, плюс дрібнота не рахована під ногами. Напевно, вибираючи між мною та моїм колишнім, вибрали його до своєї новорічної компанії, – подумала вона і кинула слухавку.

Розмова стала останньою краплею для розуміння – звичного світу більше немає.

Раніше! Все було раніше – дружня компанія із сімейних пар. Люблячий чоловік і дочка Світланочка – розумниця, майже вундеркінд. Дім повна чаша. А зараз! Скромна євродвушка, рідкісні дзвінки від дочки і колишній чоловік. От і друзів виявляється немає. Зрадили.

Максим, який обіцяв увесь світ до її ніг покласти, дихати заради неї, Оленки, зараз дихає заради крихітного сина та тієї, що обкрутила його, не відходячи від робочого місця.

Олена розслабилася майже за двадцять років шлюбу. Повірила остаточно, що її щастя непорушне. Однак повна чаша виявилася розбитою на дрібні уламки і щастя крізь пальці витекло.

Чоловік невірний і нечесний, донька любить тільки себе. Друзі розчинилися разом із чоловіком, колеги в їхньому жіночому серпентарії зловтішалися вже півроку. Ось і Олена зійшла зі своїх висот на грішну землю.

Розлучення було не краще! Нормальні чоловіки йдуть із валізою, а цей на розділ подав. Дякую, що доньку не обділив, та навчання їй повністю сплатив. Тільки донька тепер раз на місяць дзвонить, а Олені після поділу скромна квартирка дісталася і рахунок невеликий. Але він бідніє. А зарплата, вона сама її серйозно не сприймала.

Віці було ніяково відмовляти Олені Прекрасній, але їй анітрохи не було соромно, лише почуття полегшення відчула вона, поклавши слухавку. Багато років заради Максима вся їхня компанія терпіла Олену Прекрасну.

Скільки років традиції Новий рік зустрічати усією компанією у Борисюків? З того часу, коли поєднали новосілля у їхньому новому будинку з Новорічною ніччю? Точно. Це був перший «будинок на землі» у їхній компанії. Шумне свято серед наполовину розібраних коробок і з лампочкою на шнурі, тоді вдалося!

Та й потім, коли у вітальні вже висіла розкішна люстра, традиція не зникла. Їм було добре всім разом, але нічого ідеального не буває. Для жіночої половини Олена залишалася ніби скалка на відполірованій роками лавочці. Для чоловіків просто гарна картинка, на яку приємно милуватися, але бажано здалеку.

Вона, котра впивалася своєю красою, купалася в коханні Макса, зуміла так поставити себе, що всі вважали нормою її відсутність у неминучих клопотах великої компанії за великим столом.

Олена приїжджала вже до готового столу, входила королевою, приймала компліменти, милостиво дозволяла Максу та іншим чоловікам бігати навколо неї. Нікому й на думку не спадало запропонувати їй надувний матрац, коли приходив час сну. Королеві були потрібні окремі апартаменти!

Королеву скинули. І хто – проста медсестричка! Тільки ось вона не тільки повернула їх Макса до життя, що визнали всі лікарі відділення, а й зробили його щасливим.

І ні в кого з компанії не стояло питання – чий бік приймати, кого кликати в гостинний дім Борисюків. Хоча дзвінок Олени все одно поставив Віку в незручну ситуацію, і вона так незграбно спробувала вийти з неї. Духу забракло правду сказати. Але, поклавши слухавку, видихнула з полегшенням.

Коли королева проґавила небезпечний поворот своєї долі, коли під нею захитався її трон?

Коли навідріз відмовилася дарувати спадкоємця? Макс хоч і визнав, навіть удочерив Світланку, але щоразу піднімав розмову про спільну дитину. Вона була проти. Ну, не готова була ще раз випробувати свою фігуру на міцність. Так і затихли розмови про сина. Який син, коли скоро Світлану заміж видавати! Макс віддалявся. Але тоді була можливість виправити ситуацію.

Але після історії з автопригодою. Ну так – вона не перервала свій відпочинок, отримавши звістку про те, що Макс потрапив на лікарняне ліжко. Але ж тур їм із донькою він сам купив, все оплачено, сенсу повертатися вона не побачила. Все одно до нього зараз не пустять. І від Світланки приховувала аж до повернення. Навіщо дівчинці відпочинок псувати? Тільки ось дочка не зрозуміла та не вибачила.

І Макса вона втратила саме тоді. Адже у стаціонарі його «мпіймала на гачок» ця медсестра. А Олена ще й дякувала їй, парфуми їй свої подарувала! Лікуючий же сказав, що медсестра з чергування не йшла часом. Жаль було самотнього пацієнта. Доглядала, забрала Макса, а тепер ще й сина йому подарувала.

Ця жінка навіть додому їм дзвонила, умовляла Макса продовжувати реабілітацію. Центр якийсь підібрала, друзів налаштувала. Щоправда, Макс справді після кількох курсів на ноги став. Але вони б і без цієї допомоги впоралися з часом, коли б Олена знову завоювала увагу чоловіка.

Після виписки той заліг обличчям до стіни і не хотів з нею спілкуватися. Як було піднімати? Відлежався б і без їхнього втручання, а потім би й пішли шукати вихід.

Поклавши слухавку, Олена сплакнула. Спочатку просто пробилася сльозинка і сповзла по щоці. Потім захотілося ридма, як у дитинстві. Не те щоб вона дуже хотіла до Віки та Віктора, але було прикро.

Вона розраховувала переказати потрібну суму, а потім уже розпланувати подальшу підготовку. СПА, зачіска та інше. Це важливо – не допустити жалісливих поглядів та й звикла сяяти, бути королевою новорічної ночі на тлі решти жінок.

А тепер на неї чекає лише телевізор. Навіть без ялинки та без домашнього олів’є, яке дозволяла собі лише раз на рік, буде її свято. Хоча салатиків можна прикупити, як і щось для настрою. Та їй і одній добре. Що вдієш, якщо світ такий недоброзичливий і навколо одні самолюби.

Тетяна Бpo. Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page