fbpx

Павло має свій хоч і не великий, але власний будинок. Він їздив на заробітки за кордон, коли ми з ним ще зустрічалися і заробляв спеціально додому, щоб було куди дружину привести. Але там ми не мешкали, бо ж свекруха пообіцяла там ремонт зробити, але все ну ніяк

Ми з Павлом живемо у батьків. У будинку ще мати свекрухи живе із нами.

Павло має свій хоч і не великий, але власний будинок. Він їздив на заробітки за кордон, коли ми з ним ще зустрічалися і заробляв спеціально додому, щоб було куди дружину привести.

Але там ми не мешкали. Будинок купили за копійки, а там треба було робити ремонт і дах перекрити.

Ще коли ми тільки одружилися, свекруха всім сусідам та знайомим розповіла, що вона з чоловіком робить нам грандіозний ремонт та дах новий покриють. Але як то кажуть віз і нині там.

Нашому синочку вже незабаром рік, а ми всі тулимося в маленькій кімнатці в будинку його батьків.

Свекруха і раніше не особливо церемонилася і без стукоту заходила до нас. А як з’явилась дитина, так і зовсім перестала дотримуватися хоч якихось рамок. Якщо дитина вночі плаче, вона може серед ночі влетіти до нас у кімнату. А у вихідні, коли так хочеться повалятися в ліжечку, свекруха з раннього ранку вже у нас сюсюкається з онуком.

Хоча чоловік і заробляє не погано і за бажання ми б уже й самі могли не раз ремонт зробити у своєму будинку. Але ні, Павлик без схвалення свекрухи кроку не смів зробити, а тим більше шпалери купити.

Свекруха доки дійде до магазину і назад, половині села розповість, як вона втомилася нам допомагати і тягнути все на собі. Хоча допомоги від неї ні матеріальної, жодної іншої ми й не бачили.

А навпаки, вона з нас все тягне. Не встигне Пашка отримати зарплатню і все. І заплатити треба за все і відразу і фіранки на кухні вже застаріли треба поміняти і ось те плаття як у Марії Іванівни колеги свекрухи, матері чоловіка життєво необхідно купити. Ось як тут на ремонт накопичити?

А чоловік слабохарактерний. Звик, що мама його всіма командує батьком і дітьми. А тепер ще й мною та моїми батьками.

Вони й так намагаються, чим можуть нам допомогти, і онука до себе на вихідні беруть. Але свекрусі цього мало. Вона щовечора за чаєм починає перераховувати, що нам треба і що мої батьки могли б і потурбуватися. Свекор сидить і підтакує.

А Павло навіть і рота не відкриє, щоб заперечити.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page