fbpx

Польща прийняла закон про допомогу українським громадянам. Скільки тепер можна буде жити і працювати у Польщі біженцям легально

Польща прийняла закон про допомогу українським громадянам, які виїжджають з України. Згідно з документом, наші громадяни можуть легально жити і працювати в країні протягом 18 місяців, також передбачена можливість продовження даного терміну.

Матеуш Моравецький, польський прем’єр, заявив, що закон гарантує фінансову підтримку також і польських сімей, які приймають біженців.

Таким сім’ям виплачуватимуть по 1200 злотих на місяць – це трішки більше ніж 260 доларів. Ця підтримка діятиме протягом двох місяців.

“Біженці з України мають знати, що вони в безпеці, що вони можуть жити з нами як зазвичай.

Завдяки цьому закону громадяни України зможуть перебувати в Польщі 18 місяців на законних підставах. Вони зможуть працювати, і цей термін може бути продовжений до 3 років, тобто ще на 18 місяців”, – зазначив Матеуш Моравецький.

Окрім цього, місцева влада отримає фінансову підтримку, необхідну для виконання її завдань, наприклад, для забезпечення доступу біженців до медицини або до освіти.

You cannot copy content of this page