fbpx

Пропрацювала в Іспанії довгих 10 років. За цей час матері не стало, а дочка стала зовсім дорослою – створила свою сім’ю. Цього разу вирішила повернутися назавжди, але в аеропорту її ніхто не зустріча

Важкі дні для Ольги настали 10 років назад, коли потрапила під скорочення на роботі, а чоловік-ледар почав пити. Щоб забезпечити і виховати дітей, жінці довелося їхати на заробітки, проте поки вона заробляла гроші, втратила найдорожче.

Ольга жила, як всі: вчилася, вийшла заміж, працювала на фірмі, народила двох дітей. Однак біда прийшла раптово і не одна. Кілька відділів фірми закрили, а її просто скоротили. Чоловік, який і так не мав роботи, почав пити. Тоді Ольга вирішила, що з скрутної ситуації є тільки один вихід – їхати на заробітки.

На поїздку треба було позичити велику суму, але це не зупинило Ольгу, як і те, що в Іспанії у неї не було ні роботи, ні житла. Перші місяці доводилося вранці прибирати чужі будинки, а ввечері підпрацьовувати офіціанткою в ресторані. З роками Ольга обжилася на чужині, знайшла хорошу роботу, почала відправляти матері і дітям непогані гроші. Незабаром старенька мати захворіла, і матеріальний стан Ольги знову похитнувся.

Вперше приїхати додому Ольга змогла тільки через 5 років. Зустрічали її з відкритими обіймами і сльозами. Дочка на той час закінчила школу, а син вирішив одружитися. Дружину при надії привів в мамину квартиру. І через місяць Ользі знову довелося пакувати валізи. Дочка вмовляла її не їхати, але Ольга думала: «подорослішає, зрозуміє, ще й подякує».

І знову вона пропрацювала в Іспанії довгих 5 років. За цей час матері не стало, а дочка стала зовсім дорослою – створила свою сім’ю. Цього разу вирішила повернутися назавжди, але в аеропорту її ніхто не зустрічав.

Вдома також зустріли Ольгу без всякої радості: молоде подружжя(син з невісткою) з дитиною не дуже хотіло бачити четвертого зайвого в своєму домі. Коли ж Ольга прийшла до дочки, то відчула суцільну прохолоду, не впізнала Ольга своєї донечки, колись такої лагідної. Навіть залишитися на ніч матері не запропонувала.

Коли Ольга повернулася додому, то гірко проплакала всю ніч. «Поки заробляла гроші втратила сім’ю і поховала матір. Ось такі гіркі заробітки», – переживала Ольга.

Ось яким виявився для Ольги заробітчанський хліб.

Передрук матеріалу без гіперпосилання заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Intermarium.news.

Фото – ілюстративне(pixabay.com).

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page