fbpx

“Просто знали, що у цивільному житті не принесу стільки користі”: Майже вся сім’я Гриневичів стала на захист України

Чоловік дружина і їхня донька щодня боронять Україну у лава ЗСУ. Сім’я Гриневичів із Любешівської Волі, що на Волині, майже у повному складі стоїть на захисті рідної держави.

За матеріалами “Нове життя”.

Василь Петрович, голова сімейства, не один рік працював рятувальником, а свого часу служив в армії. Хоча напередодні вторгнення росії в Україну чоловік і поїхав на заробітки, після 24 лютого практично відразу ж повернувся, аби стати на захист рідної країни.

Світлана Іванівна дружина Василя Петровича в територіальному центрі соціального обслуговування багато років пропрацювала медичною сестрою. Вона зізнається:

“Якщо чесно, я як мама і дружина не хотіла, щоб чоловік та донька йшли служити, відмовляла. Тоді не думала, що в нас буде така війна. Вірилося, день, другий постріляють – і буде все добре. Але зараз розумію, що помилялася.

Восьмого березня мені зателефонували і сказали, що я як медик можу йти до війська. Тоді ми сім’єю вирішили, що піду і я. Просто знали, що у цивільному житті не принесу стільки користі, скільки можу принести нашим військовим, які щодня потребують медичної допомоги”.

Донька відважного подружжя Анна отримала цьогоріч ступінь магістра в Ірпінському державному податковому університеті, де упродовж п’яти років вчилася на юридичному факультеті. Дівчина пройшла також і військову кафедру, тому має звання офіцера.

Після повномасштабного вторгнення в Україну її обов’язком було стати на захист рідної держави. Тож Світлана Іванівна ухвалила таке ж рішення.

Наразі кожен з родини Гриневичів має своє місце несення служби, та свої обов’язки і звання:

“Ми просто робимо те, що маємо робити. Але ми не герої, а прості люди. В усьому покладаємося на Божу волю. Як дасть Господь, так і буде”.

17,10,2022

Головне фото Колаж із сімейного архіву родини.

You cannot copy content of this page