fbpx

Притча про мудру бабусю: інколи треба постукати у багато дверей, щоб хоч одна з них відкрилася

Про те, що інколи треба постукати у багато дверей, щоб хоч одна з них відкрилася

Одного разу внучка прийшла в гості до бабусі, яка була дуже старою. Жінка почала розпитувати молоду дівчину про її життя, про успіхи, але та відповідала неохоче і здебільшого відмовчувалася.

– Онучко, ти здаєшся дуже втомленою і замученою. З тобою щось трапилося? Щось в твоєму житті не складається?

На очі у дівчини навернулися сльози.

– Так, бабусю, в моєму житті все не слава богу, – сказала вона. – Мене поглинула рутина, і я не відчуваю, що здатна на щось більше. Мені здається, що у мене немає ніяких перспектив, я завжди буду така ж нещаслива.

Бабуся з ніжністю подивилася на свою гостю, а потім сказала:

– Не переймайся, мила. У мене є для тебе подарунок. Тільки ось я стала зовсім старою і забула, в який з ящиків комода я його поклала. Пошукай, будь ласка.

– Не страшно, – відповіла внучка. – Я легко знайду його.

Читайте також: Яке ж це щастя — внуки на руках! Дай Боже, всім цієї миті дочекатись!

Дівчина почала один за іншим відсувати ящики старовинного комода. Майже в кожному з них було ще по кілька ящиків – комод був спроектований спеціально для зберігання всього необхідного для шиття, тому в ньому могло вміститися багато всяких дрібниць.

Втім, подарунок знайшовся дійсно швидко. У гарний папір був загорнутий щоденник в тисненій палітурці – саме такими завжди користувалася внучка. А до нього був прикріплений папірець, на якому було написано: «Пам’ятай: в житті є безліч дверей, і за якоюсь із них ховається подарунок долі».

– Він давно чекав свого часу, – сказала бабуся і посміхнулася.

Для того, щоб звернути на вірну дорогу, часом потрібно пройти десяток невірних шляхів. Але врешті-решт вони все одно призведуть туди, куди потрібно, головне – продовжувати йти, не зупиняючись.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page