fbpx

Розповім вам історію яка трапилась зі мною рівно рік тому. Не знаю, можливо настрій святковий, чи тимчасове помутніння, але коли до мене звернулась кума по допомогу – я відгукнулась. Та не просто позичила те що просили. а вирішила допомогти, аби та стала на ноги і ніколи в такій ситуації більше не опинялась. Рік минув. Скажу чим усе скінчилось

Розповім вам історію яка трапилась зі мною рівно рік тому. Не знаю, можливо настрій святковий, чи тимчасове помутніння, але коли до мене звернулась кума по допомогу – я відгукнулась. Та не просто позичила те що просили, а вирішила допомогти, аби та стала на ноги і ніколи в такій ситуації більше не опинялась. Рік минув. Скажу чим усе скінчилось.

Моя кума саме розлучилась із чоловіком і жила на орендованій квартирі. Розлучення було важким і її колишній чоловік вчинив вкрай несправедливо – виставив дружину з дитям семимісячним за двері, хоч знав що кума моя в декреті.

Ситуація була плачевною, адже кума вже до того часу сиротою була і нікому було простягнути руку допомоги. До мене вона звернулась саме у цей період рік тому. Просила допомоги, хоча не могла сказати конкретно, що саме їй потрібно, адже фактично потребувала вона усього.

Я дуже перейнялась її ситуацією і вирішила будь що допомогти. Для цього оплатила оренду її житла майже на рік наперед і знайшла ясла для похресника, а куму свою вирішила влаштувати до нас на роботу. Тим паче, що спеціальність у куми була підходящою, хоч досвіду вона і не мала. Я взяла її під своє “крило” і вчила усім нюансам, аби її заробіток став в рази вищим.

Усі події кінця зими і початку весни ми з нею пережили разом. Ми могли працювати і віддалено, що значно полегшувало нам життя. Разом ми виїхали на перший час на Захід нашої країни, разом і повернулись. Надія стала мені не просто кумою – сестрою рідною. Принаймні я до неї так ставилась.

А от справжнє відношення до мене Надії стало зрозумілим тоді, як у нас на роботі пішли скорочення. Із сорока співробітників мусило залишитись лиш двадцять. Звісно, усі ми переймались, що і як буде далі, але тільки не моя Ннадія. Вона чомусь була спокійною і впевненою у собі. У чому причина я зрозуміла пізніше.

Надію підвищили. Так, так. Саме вона звернулась до дирекції із “конструктивним” рішенням. Саме її була ідея про звільнення співробітників і з тих хто залишився вона пропонувала створити новий відділ із розширеними обов’язками. Звісно. сама Надія людей у свій штат і узгоджувала.

Чи потрібно вам говорити, що я не потрапила в штат. Колишня наша керівниця сказала при звільненні нашому золоті слова: “Ніколи не допомагай людям з якими потім плануєш спілкуватись. Вони ніколи не пробачать тобі власної немочі і того, що були у тому становищі”.

Нині я працюю, але у іншій сфері і значно з нижчою зарплатнею. Мені на життя цілком вистачає, проте могло ж бути і краще. Надія про мене забула, навіть у соціальних мережах заблокувала скрізь. Ні, я їй нічого абсолютно не говорила, і не телефонувала, схоже так вона від своєї совісті відгородилась.

Чи жалкую я? Інколи так і дуже, але допомагати тим кому зможу ніколи не припиню. Просто, буду мати на увазі наслідки.

27,12,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page