fbpx

Садові лебеді з пластикової пляшки своїми руками. Абсолютно нічого складного, а яку ж красу отримуємо

Садові лебеді з пластикової пляшки своїми руками. Абсолютно нічого складного, а яку ж красу отримуємо

Лебеді в саду – це романтично. Але романтику можна поєднати з функціональністю: такі прекрасні лебеді з пластикових пляшок можуть послужити вазоном для квітів.

Для їх створення знадобляться: великі пластикові бутлі (5 л), металевий прут або товстий дріт, скручена в кілька разів, металева сітка для крил, шпаклівка.

Пластиковий бутель потрібно розрізати уздовж – відрізати один його бік так, щоб вийшла досить містка ємність для посадки квітів.

У цю ємність насипати вологого піску, щоб вона стала більш округлою – це буде тулуб лебедя.

У загвинчену кришку вставити прут, зігнувши його, як лебедину шию.

Приготувати  шпаклівку, укласти на поліетиленову плівку шар товщиною близько 5 см – згодом він перетвориться в днище вазона-лебедя. Укласти на цей шар шпаклівки бутель, трохи притиснути, загладити надлишки вгору. Працювати зручніше за все шпателем, який постійно потрібно вмочати в воду: так шпаклівки не буде приставати до його робочої поверхні.

Наступний етап – виготовлення лебединою шиї. Шпаклівка береться мокрими руками, з неї формуються валики, які вдавлюються в основу – металевий прут. Як тільки один валик шпаклівки утиснений, трохи примотати його вологим бинтом: так, за допомогою бинта і буде зроблена вся шия. Не забудьте зробити потовщення – перехід від тулуба в шию, інакше виріб для саду буде виглядати неприродно. В кінці зліпите головку з приплюснутим дзьобом.

Весь тулуб лебедя потрібно поступово обмазати шпаклівкою, нерівності загладжуючи мокрою кистю. Руки також потрібно постійно змочувати.

Вдавлюємо металеву сітку в шпаклівку з боків ємності, трохи вичікуємо, щоб сітка «приклеїлася». Краще почекати довше, щоб сітка трималася міцніше.

Крила лебедя доведеться формувати з шпаклівки мокрими руками: однією рукою намазуючи шпаклівку на сітку. А іншою – підтримуючи крило зі зворотного боку.

З куточка металевої сітки за тією ж технологією робиться хвостик лебедя.

Коли фігурка буде готова, потрібно дочекатися, коли вона застигне настільки, щоб її можна було підняти, не пошкодивши (кілька годин), і перенести в місце, захищене від прямого сонця і дощу. Там вона повинна сохнути близько 2-х днів, після чого поверхню виробу для саду потрібно буде обробити сітчастою штукатурною наждачкою, а потім звичайної дрібної наждачкою.

Тепер лебідь з пластикової пляшки повинен бути покритий ґрунтовкою під фарбування. Якщо цього не зробити, фарба буде погано «лягати».

Пофарбувати лебедя можна звичайною фасадною фарбою, але краще фарбою-емаллю. Намалювати очі і дзьоб птаха. Після цього поверхню можна покрити лаком (або залишити, як є).

Залишилося висипати з ємності пісок, заповнити її родючою землею і висадити квіти.

 

You cannot copy content of this page