fbpx

Сергій давно одружений зі мною, двоє дітей у нас, а свекруха досі сватає йому дочку своєї подруги. У нас і без неї не прости період, а тут струнка Наталочка, вся в небесно-блакитному, щойно з Відня

– Колись це було блакитною мрією моєї свекрухи, щоб Сергій і Наталка одружилися! Давно, ще в їх дитинстві. Не склалося. Сергій, неслухняний такий, одружився зі мною. Так ось, Наталка – це дочка маминої подруги! Ми її з Сергійком так між собою і називали раніше.

Наталя дійсно дочка найкращої подруги Ольги Михайлівни, і мама Сергія не втомлюється нею захоплюватися.

– У неї дві вищі освіти, хороша робота, велика зарплата! – загинає пальці Марія, перераховуючи Наталчині достоїнства зі слів свекрухи. – Вона купила машину і отримала права! Фольксваген Туарег, новенький, і гроші сама заробила, звичайно… Вона стежить за собою, нічого не їсть, при цьому чудово готує. У неї чистота дома! У неї своя квартира, яка дісталася їй у спадок від бабусі, а тепер вона взяла ще й у кредит, теж по-розумному: пустила в ту квартиру орендарів. Так що тепер квартира сама за себе платить …

У Наталії немає ні чоловіка, ні дітей – і правильно, вважає Ольга Михайлівна, встигне ще, вона з цим не поспішає, не те, що деякі (тут свекруха, зітхнувши кидає погляд на Марію). Нічого, стане матір’ю і дасть своїй дитині все найкраще.

Наталя встигла вже об’їздити світ, побувала на всіх континентах. Вона і шиє, і читає, і пече пироги, і одягається з неперевершеним смаком, а як вона майстерно зав’язує шарфики! Це просто диво якесь!

Те, що Наталя не стала невісткою Ольги Михайлівни – напевно, найбільше розчарування в житті жінки, якого вона ніколи не приховувала з того самого дня, коли син десять років тому привів до неї знайомитися свою майбутню дружину Марію.

Втім, свекруха не впадає у відчай. Не все ще втрачено, вважає вона. І методично продовжує співати дифірамби «дочці маминої подруги» практично при кожній зустрічі з сином, ніби ненароком порівнюючи Наталю і Марію – явно не на користь останньої. А «слабких місць» у Марії на сьогоднішній день достатньо.

У них з чоловіком двоє маленьких дітей, молодший – з особливостями по здоров’ю, тому Марія сидить вдома, не працює і невідомо коли буде. Одягається молода жінка у все підряд, головне, щоб швидко і зручно було на дитячому майданчику, готує щось нескладне нашвидку, іноді годує дітей сирками і бутербродами. Пекти пироги з двома малюками на руках ніколи. І фігура у Марії після двох діток ґрунтовно попливла, і вдома у неї вічно все розкидано. І гроші збирати і вкладати «по-розумному» Марія не вміє, і власності у неї ніякої, крім частки в батьківській двокімнатній квартирі. Так що у свекрухи практично завжди є привід вскочити на свого улюбленого коника в розмові.

– Бачила вчора Наталочку, виглядає приголомшливо, як завжди. Пальто купила нове, небесно-блакитного кольору, каже, ще восени на розпродажі в Європі. Їй дуже личить! Все-таки вона молодець, струнка така, худенька, не те, що деякі ровесниці…

Стосунки зі свекрухою у Марії, ясна річ, з самого початку ніякі, тому чоловік найчастіше їздить до матері один, ну або з кимось із дітей. І під час таких поїздок Ольга Михайлівна найчастіше і заводить розмови з сином про те, яка все-таки хороша Наталя. Раніше чоловік зі сміхом переповідав Марії ці байки про «дочку маминої подруги», але останнім часом все більше похмуро мовчить. Взагалі в родині у них зараз непростий період. Чоловіка перевели на чистий оклад, гроші затримують, що з роботою – незрозуміло, у молодшої дитини проблеми з розвитком, та й взагалі, тисне відчуття безвиході.

– Ну правильно, тут проблеми і безгрошів’я, дітей годувати треба, а там – струнка Наталочка, вся в небесно-блакитному, щойно з Відня! – засмучується Марія.

Фото – pixabay.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page