X

Шкіра, волосся і нігті будуть здорові і молоді! Їжте цю страву хоча б раз на тиждень – ви будете в захваті від результату

Звичайна крупа здатна компенсувати брак колагену в жіночому організмі і омолодити його на кілька років. Ваша шкіра, волосся і нігті будуть здорові і молоді! Їжте цю страву хоча б раз на тиждень – ви будете в захваті від результату!

Очищені зерна ячменю з часів Стародавньої Русі величають перловою крупою. Таку назву злак з перламутровим відблиском отримав через схожість з річковими перлами!

Корисні властивості перлової крупи:

Даремно багато господинь відсунули перлову крупу на другий план, адже в ній міститься велика кількість поживних речовин, необхідних організму для повноцінного функціонування.

Відварну перловку називають кашею краси, адже тільки в цій крупі міститься величезна кількість лізину – амінокислоти, яка бере активну участь в синтезі колагену. Саме він допомагає зберегти еластичність шкіри, запобігаючи утворенню зморшок.

Ще один привід терміново включити перлову кашу в свій раціон всім жінкам – велика кількість вітамінів групи В, А, РР і Е.

Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає не тільки підтримувати красу шкіри, але і знизити вагу! Ситний, але низькокалорійний продукт багатий клітковиною, необхідною для нормальної пеpистальтики кишeчника, а також білком.

Читайте також: Без цієї страви в селі не обходилась жодна гостина: капуста, засипана пшоном

Як варити перловку: кілька секретів.

Перед приготуванням крупу потрібно ретельно промити. Для цього насипте перловку в глибоку миску, влийте воду і перемішайте, потираючи «перлинки» одну об одну. Злийте брудну воду і залийте чистою, повторіть процедуру. Промивати крупу потрібно поки вода не стане прозорою;

Перед безпосереднім приготуванням кашки зерна потрібно ще раз промити, залити холодною водою (на склянку крупи потрібно літр рідини) і залишити як мінімум на 4 години; Варити перловку рекомендується в просторій каструлі, оскільки під час приготування крупа збільшується в об’ємі до 5 разів

Cкладові:

  • 1 скл. очищеної перлової крупи
  • 1 л води
  • 2 л молока

Приготування:

Залийте крупу водою і залиште на ніч.

Промийте крупу і залийте злегка підігрітим молоком.

Доведіть молоко до кипіння, потім накрийте каструлю кришкою і варіть на водяній бані протягом 3 годин.
За цей час каша отримає приємний бежевий відтінок і смак топленого молока. Нехай вас не бентежить тривалість приготування: ваша участь буде необхідно лише на першому етапі, далі каша вариться практично сама.

За матеріалами.

Опубліковано 19 лютого 2019 року

K Nataliya:
Related Post