fbpx

“Шию чоловічі костюми”: як один допис у соцмережі змінив життя пенсіонера, який у переході пропонував послуги кравця

Киянка помітила у переході пенсіонера, який тримав у руці табличку “Шию чоловічі костюми”. Жінка вирішила йому допомогти і написала про дідуся допис у соцмережі, який поширило понад десять тисяч людей.

Про те ким виявився той 73-річний пенсіонер – йдеться у сюжеті ТСН.

Випадкова перехожа побачила біля метро пенсіонера із табличкою “Шию чоловічі костюми” і зробила пост у соцмережі. “Я думав, що вона пожартувала”, – згадує кравець Олександр Поремський.

Одна випадкова зустріч перевернула життя дідуся, бо захотіли не лише замовити у нього костюми, але й запросили на роботу в ательє. Його власниці дізнались, що пан Олександр має за спиною 50 років стажу, але уже 13 років перебуває на пенсії.

Олександр Поремьский ще в 1969 році пішов в учні, вчитися шити штани. Потім перейшов на костюми та пальта. Він працював у Києві разом із такими легендами кравецтва як Михайло Воронін і Володимир Несміян.

“Олександр Федорович – це скарб інформації і досвіду, який потрібно передавати. Ми його залюбки переймаємо”, – каже власниця ательє Ксенія Чамлай. Власниці ательє нині планують розробляти із Олександром нові моделі, організовують його майстер-класи і навчаються у нього.

Та табличка, каже Олександр, була для нього приниженням. Утім, став у переході від безвиході. Допис у соцмережі все змінив. “Раптом така пропозиція, де я потрібний, затребувана моя професія і мої знання”, – говорить чоловік.

Олександр Федорович дякує дівчині, випадковій перехожій, що так несподівано змінила його життя. Пенсіонери варті уваги і вони дуже чекають на неї, бо ніколи не знаєш, що за людина може стояти в переході з табличкою.

Читайте також: Сьогодні велике свято день Святого Миколая: Українські традиції та легенди, історія свята, прикмети та ким опікується Святий Миколай

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page