fbpx

Сьогодні зранечку забігла у переповнену маршрутку, настрій, зрозуміло, не сильно на підйомі, до того ж спізнювалася на роботу. Через зупинку в автобус зайшов дідусь з коштуриком, дістав з кишені дріб’язок копійками

Сьогодні зранечку забігла у переповнену маршрутку, настрій, зрозуміло, не сильно на підйомі, до того ж спізнювалася на роботу. Через зупинку в автобус зайшов дідусь з коштуриком, дістав з кишені дріб’язок копійками і почав перераховувати, потім простягнув водієві і сказавши: «Ось, тримай, не бачу, чи вистачає тут, але мені на наступній виходити».

Було одразу зрозуміло, що дідусеві все-таки не вистачало на проїзд. І передчуваючи реакцію водія, я опустила руку в сумку за своїм гаманцем. Але сталося те, на що я ніяк не сподівалася. Водій маршрутки протягнув дідусеві руку з грошима і сказав: «Та що ти, батьку! Залиш собі, їхати ж тобі всього зупинку».

Дідуся, які і всіх інших пасажирів, така реакція водія, м’яко кажучи, здивувала. Найчастіше я бачу невдоволених і розгніваних водіїв маршрутки, а тут така щирість і доброта! Дідусь забрав свій дріб’язок і тихенько сказав: «Дякую». Перед тим, як вийти на своїй зупинці, він знову подякував водію, на що той відповів: «Нема що! Будь здоровий, батьку!».

Можливо ви скажите, що нічого особливого не сталося, але ж водій міг би відреагувати зовсім інакше, як це зазвичай і трапляється … Але настільки приємно здивований був дідусь! Для нього це далеко не дрібниця.

Такий непримітний випадок вселив в мене віру, що ще не все втрачено, що залишилися ще справді добрі люди, здатні на справжні, хай і маленькі, вчинки. Саме такі «сонячні люди» осяюють нашу сіру буденність і буквально за мить піднімають настрій.

Дякую водієві за сьогоднішній прекрасний ранок! Ви зробили мій день!

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news суворо заборонений!

Підготувала – Каріна Добровольська.

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Intermarium.news.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page