fbpx

Столичні школи вирішили повністю відмовитись від російської мови

Новий навчальний рік у Києві розпочнеться з повної відмови від російської мови.

Цьогорічні шкільні програми не передбачають викладання предметів російською мовою, вивчення російської мови взагалі як предмета, чи факультативно.

Про це йдеться у відповіді департаменту освіти і науки КМДА, яку оприлюднив громадський діяч, юрист-міжнародник Андрій Смолій.

“В Києві у школах більше не буде вивчатись мова oкупанта… Про це повідомили у листі-відповіді з КМДА. Сподіваюсь так і буде. З 1 вересня будемо відслідковувати ситуацію”, – зазначив він.

Нагадаємо, як повідомила директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, цьогоріч 1252 заклади освіти готуються до нового навчального року в умовах воєнного стану.

«Загальна кількість міських програм, які планувалось фінансувати, було скорочено вдвічі. У той же час збережено в повному обсязі всі програми, які спрямовані на безпеку дітей та викладачів, зокрема облаштування укриттів та гарантування пожежної безпеки. На сьогодні роботи за цими програмами тривають і будуть завершені вчасно. До початку навчального року мають бути підготовлені абсолютно всі освітні установи», – зазначила Олена Фіданян.

Фото: pexels.

08/12/2022

You cannot copy content of this page