X

Свекруха говорить, я відстоюю нашу з чоловіком позицію, а він мовчить. Потім, все ж вступає у бесіду, але з його уст лунає таке, що я тільки й можу, що здивовано очима кліпати

Іноді мені здається, що мій чоловік – просто не має власної думки і все повторює за мамою своєю. Мене це неймовірно дратує. Буває так, що ми обговорили якесь питання, вирішили, як вчинимо, а потім приходить свекруха, каже, що думає, і думка мого чоловіка тут же змінюється на іншу!

Ми одружені три роки, і за цей час я так і не змогла змусити чоловіка захистити свою позицію перед мамою. Коли ми віч-на-віч, він спокійно висловлює свої думки, має власний погляд. Коли ж поруч знаходиться мама, чоловік перетворюється на безсловесну тінь. Якщо свекруха щось говорить, він відразу стає на її бік. А вона має по кожному питанню свою думку, навіть коли ситуація її взагалі не стосується.

Торік купували квартиру, то це мало не призвело до розлучення. У нас було мало грошей, тож і вибір доводилося робити скромним, щоб не брати кредит. Намагалися залишитися у виграші. Вже обрали найкращий варіант, але тут у наше обговорення вступила свекруха.

– Жахливий район! Навколо багато новобудов, завжди щось ремонтують, інфраструктури немає. І квартира однокімнатна!

Вона останнього слова ще не сказала, а чоловік відразу погодився з нею. І це при тому, що сам трохи раніше сказав мені, що хоче саме новобудову. А тут і район не підходить, і квартира не така, і садочка для дітей немає. Заявив, що хоче доглянути інший варіант.

А ми і цей знайшли лише за півроку. Тепер же доведеться знову починати пошуки, на нових умовах. І ми не можемо бути впевнені, що свекруха погодиться з іншим нашим вибором. Навіть на тиждень переїхала до батьків. Трохи до розлучення не дійшло.

Наприкінці свекруха ще й сама вирішила взяти участь у виборі: почала надсилати свої варіанти. У тому самому районі, на який так була настроєна проти раніше!

– Так, я казала, що район поганий, але потім дізналася у подруг подробиці і передумала. В однієї донька живе там, ось вона і сказала мені, що все гаразд, гарне місце. Кілька садків, а незабаром збудують і школу. Саме дитина підросте. Сміливо беріть!

Я тоді мало не плакала. Ми витратили купу часу, довго з’ясовували стосунки, прогаяли хорошу квартиру, а тепер виявляється, що можна брати? Чоловік одразу вхопився за нову думку. А мені дуже хотілося випровадити його назад до мами.

І це лише один із найяскравіших прикладів. Насправді ми можемо зробити жодного вибору без втручання свекрухи. Адже вона краще знає, які шпалери нам купити та куди поїхати відпочивати. Постійні суперечки.

Коли я говорю чоловікові, що так не можна, що він повинен висловлювати лише свою точку зору, а не мамину, він лише здивовано дивиться на мене. Говорить, що згоден з мамою, що вона дозволяє йому подивитися на все з іншого боку. Це лише збіг. Мама ж не дасть поганої поради!

Адже мій чоловік керівник на роботі, там він постійно приймає рішення. І вдома він не соромиться висловлювати свою позицію. Але не при матері. Їй він завжди підтакує.

Уявлення не маю, що з цим робити. Я ж не можу заборонити їм спілкуватися, це навіть звучить неправдоподібно. Але й терпіти подібне не можу, мені складно. Здається, ніби живу не зі своїм чоловіком, а з його матір’ю.

Як же мені бути?

Головна картинка – pexels.

K Anna:
Related Post