fbpx

Свекруха зробила нам незвичайну пропозицію. Сказала, що згодна переписати свою квартиру на онучку, якщо ми назвемо нашу дівчину в її честь. І все б нічого, тільки ось ім’я у неї не надто сучасне

Я заміжня ось уже кілька років і дуже щаслива в шлюбі. У мене чудовий люблячий чоловік. Зовсім недавно ми дізналися, що станемо батьками. Це був найщасливіший день у нашому житті. Коли дослідження показало, що у нас буде донька, моя матір чоловіка зробила нам незвичайну пропозицію. Сказала, що згодна переписати свою квартиру на внучку, якщо ми назвемо її в честь свекрухи. І все б нічого, тільки ось ім’я у неї не надто сучасне. Звати її Гафія(Агафія).

Ми з чоловіком живемо в орендованій квартирі. Жити з батьками ми не захотіли. Вирішили, що будемо самостійними. Але, чи зможемо ми купити своє житло, не знаю. Мій чоловік працює майстром на заводі. Я до відпустки була вихователем в дитячому садку. Самі розумієте, що зарплати у нас не високі. Відкладати на свою квартиру доведеться дуже довго.

Тепер, що стосується моєї любої свекрушеньки. Вона дуже цікава жінка. Любить всякі ексцентричні наряди, яскраво виглядати і бути в центрі уваги. Коли ми з нею познайомилися вперше, вона заявила, що не хоче бути для мене мамою. Швидше близькою подругою. Я була не проти, аби стосунки були хорошими. А в якому форматі – не важливо. Наші стосунки так і склалися. Вона ні в чому мені не дорікала, не повчала, як і що робити. Цим я була задоволена. Для мене головне, щоб вона якнайменше втручалася в наше життя.

Можу зазначити, що Агафію Павлівну не можна назвати найкращою матір’ю чи господинею. Після розлучення з батьком мого чоловіка, вона була більше зайнята особистим життям, ніж вихованням дітей. Весь час намагалася влаштувати свою долю. Дітьми займалися її батьки. Домашні турботи її теж мало хвилювали. Вона не зациклювалася на прибиранні і готуванні. Особисте життя завжди хвилювала її сильніше. Свекруха казала, що люблять не за їжу чи чистоту в будинку.

У той же час вона дуже любить своїх дітей і близька з ними. Ось тільки пропозиція Агафії Павлівни застала нас зненацька.

Як пояснила мама мого чоловіка, вона просто хоче зробити подарунок внучці і залишити в нашій пам’яті своє ім’я. Знаю, що раніше вона пропонувала те ж саме своїй доньці. Та відмовилася і дала дівчинці інше ім’я. Головним її аргументом є те, що ми не можемо поки дозволити собі покупку власного житла. А так, в разі чого, внучка буде єдиною спадкоємицею.

Якщо чесно, то з одного боку, пропозиція дуже приваблива. Отримати квартиру у спадок – це величезний подарунок. Але з іншого боку, нам зовсім не подобається ім’я Агафія. Та й не думаю, що наша донечка буде від нього в захваті. Якби воно було трохи сучаснішим.

Я не знаю, як нам слід вчинити? Чи варто вестися на таку пропозицію з боку свекрухи? Чи варта квартира того, щоб назвати нашу дитину ім’ям, яке нам не подобатися?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page