fbpx

Син із невісткою, аж надто дивно до свого сина ставились. Одні причіпки змінювались іншими, але останній випадок Ларису Семенівну геть із себе вивів – син з невісткою були відпущені у вільне плавання. Онук тепер живе з бабусею

– Звідки в них стільки жорсткості, не розумію, – скаржиться шістдесятирічна Лариса Семенівна, – пустила я їх в свою квартиру, а тепер шкодую. Яке огидне ставлення, що до мене, що до онука …

Лариса Семенівна пустила сина з невісткою жити в свою квартиру, тільки після того, як у них з’явилася дитина – онук Лариси Семенівни. До цього молода пара знімала однокімнатну квартиру неподалік від того місця, де знаходився офіс, в якому вони обидва працювали.

З появою дитини, якого назвали Микита, невістка вийшла в декрет, і знімати навіть невелику квартирку в столиці стало складно. Бабуся пожаліла новоспечену сім’ю і запросила пожити їх до себе:

— Збирайте речі і переїжджайте до мене. Вистачить на орендованій жити – онукові їсти нічого буде з такими витратами!

Сказано зроблено. Переїхали вони в одну з двох кімнат квартири Лариси Семенівни. Йшов час, хлопчина ріс купили крісло-ліжко розкладне на розпродажі, щоб меблі менше місця займали вдень, коли простір життєво необхідний. Сама пара спала на дивані біля стіни. Жити можна, особливо якщо диван і крісло знаходяться в зібраному стані, ну а на ніч кімната перетворювалася в плацкартний вагон – місця то трохи вільного в кімнатці.

Вихованням онука, як не дивно, більше займалися ні мати, ні батько, а саме бабуся. Ці двоє на роботі постійно пропадали – приходять знервовані і починають онука виховувати. Він, тому, намагався більше з бабусею бувати – вона йому і з уроками допомагала, і на музику водила – навіть старі книжки з астрономії покійного діда, і ті, захопили Микитку, і він частенько дискутував з бабусею:

— Баааа, а в інтернеті вже по іншому пишуть – Плутон це вже не планета ніби як …

Все йшло своєю чергою. Онуку частенько діставалося від батьків – одні причіпки змінювалися іншими. Вони не просто недолюблювали сина, а от прямо терпіти не могли. Лариса Семенівна захищала онука, як могла, але останній випадок її геть із себе вивів.

У коридорі в тумбі лежали гроші на дрібні витрати. Лариса Семенівна підійшла взяти трохи на продукти, але там було порожньо. Запитала у сина, але той не брав. Невістки і онука вдома не було. Чомусь син вирішив, що гроші узяв саме онук і коли малий повернувся з занять, як би не відмовлявся і божився, батько все ж зайнявся його вихованням.

Сцена була ще та! Лариса Семенівна намагалась захистити малого, але де там. А коли повернулась невістка і про все дізналась, сміючись сказала, що гроші узяла саме вона. Коли ж Лариса Семенівна  попросила сина вибачитись перед дитиною почула:

— Ще чого? То для профілактики. Буде знати на майбутнє.

Тут уже жінка не витримала. Попросила сина і невістку зібрати речі. Ті були не просто здивовані – ошелешені.

— Це вам для профілактики, – сказала, – на майбутнє знатимете. Дитину образити не дам, тому він залишається зі мною. А якщо щось не подобається – звернусь у відповідні структури. Стіни у нас тонкі – сусіди все чують і підтвердять мої слова.

Уже пів року, як син із невісткою з бабусею не живуть.До сина не навідуються взагалі, втім і до Лариси Семенівни також.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page