X

Тепер можна “поскаржитись” на тих, хто на вашу думку отримує незаконно субсидію

Міністерство соціальної політики запустило “гарячу телефонну лінію” для скарг на незаконне отримання субсидій іншими громадянами на оплату житлово-комунальних послуг, або іншої державної допомоги. Про це повідомив начальник Директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Повідомляє Intermarium з посиланням на Погляд.ua

“Нам потрібно налагодити зворотний зв’язок. У цьому місяці у нас відкрилася, вперше в державі, “гаряча телефонна лінія”, на яку можна поскаржитися, на яку можна надати інформацію про неправомірне отримання соціальної підтримки”, – повідомив чиновник.

Читайте також:Поради Дейлa Карнегі на кожен день

“Впровадження такої телефонної лінії, яка діє в робочі години, дає кожному громадянинові, що має інформацію, що хтось незаконно отримує державну соціальну допомогу, будь-яку, або що до нього застосовувалися заходи з боку органів соціального захисту населення, органів соціальної підтримки, які не відповідають нормам чинного законодавства, можливість донести цю інформацію”, – уточнює Музиченко. Після отримання сигналів від громадян держоргани проводитимуть перевірки.

“На сьогоднішній день через недосконалу систему соціального інспектування та контролю з боку держави за використанням бюджетних грошей втрачається велика сума коштів”, – додав Музиченко.

Номер “гарячої лінії” – 0800502757, також запрацював онлайн реєстр отримувачів субсидії – subsidii.ioc.gov.ua, який дозволяє за адресою подивитися, чи отримує допомогу, той хто там зареєстрований. У Мінсоцполітики заявили, що аналогічні “гарячі лінії” успішно діють у більшості країн Європи.

 

K Anna:
Related Post