fbpx

Тепер можна “поскаржитись” на тих, хто на вашу думку отримує незаконно субсидію

Міністерство соціальної політики запустило “гарячу телефонну лінію” для скарг на незаконне отримання субсидій іншими громадянами на оплату житлово-комунальних послуг, або іншої державної допомоги. Про це повідомив начальник Директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Повідомляє Intermarium з посиланням на Погляд.ua

“Нам потрібно налагодити зворотний зв’язок. У цьому місяці у нас відкрилася, вперше в державі, “гаряча телефонна лінія”, на яку можна поскаржитися, на яку можна надати інформацію про неправомірне отримання соціальної підтримки”, – повідомив чиновник.

Читайте також:Поради Дейлa Карнегі на кожен день

“Впровадження такої телефонної лінії, яка діє в робочі години, дає кожному громадянинові, що має інформацію, що хтось незаконно отримує державну соціальну допомогу, будь-яку, або що до нього застосовувалися заходи з боку органів соціального захисту населення, органів соціальної підтримки, які не відповідають нормам чинного законодавства, можливість донести цю інформацію”, – уточнює Музиченко. Після отримання сигналів від громадян держоргани проводитимуть перевірки.

“На сьогоднішній день через недосконалу систему соціального інспектування та контролю з боку держави за використанням бюджетних грошей втрачається велика сума коштів”, – додав Музиченко.

Номер “гарячої лінії” – 0800502757, також запрацював онлайн реєстр отримувачів субсидії – subsidii.ioc.gov.ua, який дозволяє за адресою подивитися, чи отримує допомогу, той хто там зареєстрований. У Мінсоцполітики заявили, що аналогічні “гарячі лінії” успішно діють у більшості країн Європи.

 

You cannot copy content of this page